Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Ligter 

všechny recenze uživatele

Jako majoritní špatná vlastnost je evidentní snaha o vyrovnávání se, kopírování Zinnemannova filmu, který chce Šakal překonat svou vyhroceností, násilnou vycizelovaností, přičemž soustavně vyextrahovává cokoliv důležité z původního námětu. Svou moderností, tedy přesunem původních hodnot (tedy rozdíly ve vyšetřovací praxi, historický kontext, atmosféra 60. let, osobnost de Gaulla, ale i přítomnost démonického Foxe a protiváha v postavě komisaře Lebela) do ''digitální'' éry ruší specifické fluidum Forsythovy adaptace, činí ho veskrze povrchním akčním snímkem. Namísto seznamování se s historickými reáliemi z dané předlohy (ovšem, ne že bych to čekal, problém konceptu) je film vystavěn především na vystavování paruk a záměrně moderních metod, jež ho mají činit obdivuhodnějším a přitažlivějším. Nemluvě o kontroverznosti Declana Mulqueena jež jako jeden z dalších prvků sestavuje film vyloženě na efekt, topící se v paradoxní okopírované originalitě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Naprosto prvotřídná thriller. Film je napínavej a především zajímavej od začátku do konce. Má skvělý příběh, skvělý charaktaer herců. Kromě skvělého Willise v záporné roli se mi líbil Richard Gere, dále Sidney Poitier a další. Akce tu je taky, je jí méně, ale to nevadí. Hudba je naprosto perfektní, soundtrack se vyvedl. Konec dobře natočenej. Hodnotím 95% = ***** ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že ten, kdo viděl "Hon na Šakala" s Eduardem FOXEM z r.1976 a srovnává tento film s tímto snímkem z r.1997, tak prostě je na rozpacích. Ale tak se to vážně nedá brát. Hrají zde 3 absolutní Hollywoodské hvězdy : Bruce WILLIS, Richard GERE a Sidney POITIER. Nedomnívám se, že by si dobře nepřečetli scénář než podepsali smlouvu na tento film. Chybu vidím v réžii, která mohla celý snímek zkrátit o několik hluchých míst a přidat více napětí. Ale Šakal jako osoba je zde vykreslen úplně jinak. Více se věnuje své osobě než přípravě akce. Ale o tom to je. Snímek nechtěl a ani nemohl kopírovat to, co měli diváci již léta pod kůži. Proto dávám 4*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten film je pro mně naprostý nadstandart. Akčí, plný napětí, trochu vtipu a hlavně velké dobrodružství. Bruce Willis a Richard Gere. Co dodat ? Proč má tak malé hodnocení ? A ta hudba, no to je špica, ne :1 - Fatboy Slim - Going Out Of My Head 2 - Prodigy - Poison 3 - Massice Attack - Superpredatord (Metal Postcard) 4 - Primal Scream - Star 5 - Bush - Swallowed (Goldie, Toasted On Both Sides Mix) 6 - Ani DiFranco - Joyful Girl (Peace & Love Mix) 7 - Moby - Shining 8 - Dollshead - It's Over, It's Under 9 - Black Grape - Get Higher 10 - Goldie & J. Hajik - Sunray 2 11- BT Feat. Richard Butler - Shineaway 12 - Agent Provocateur - Red Tape 13 - The Chatlatans UK - Toothache (Chemical Brothers Remix) 14 - Lunatic Calm - Leave You Far Behind 15 - Apollo Four Forty - Raw Power 15 - L.T.J. Bukem - Demon's Theme ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Thriller, který spíše vypadá jako dvouhodinový reklamní spot na zakázku ze strany parukářského průmyslu. Těch Willisových identit bylo prostě nějak moc. A jinak? Zcela rutinní záležitost s mužem jedné tváře a jednoho šklebu (klasicky pokrčený koutek úst, tzv Bruceův šibalský úsměv) a s postavou IRA teroristy v nemastném neslaném podání Gereho, který nám je servírován jako v podstatě hodnej kluk, který přišel o dítě, férový chlap, který je chytřejší než celá FBI. Tedy co se týče formy i příběhu, nic převratnýho se nekoná, ale v krajní nouzi na zaplácnutí jednoho nudného večera....proč ne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během finální honičky v metru se Declan (Richard Gere) vyhne metru z protější strany tak, že přeleze do druhého pruhu. Střílí na Šakala (Bruce Willis) a metro dlouho, velice dlouho přejíždí. Když se blíží jedno i z druhého směru, hbitě přeskočí ke značce, za kterou se chytne a přejezdy obou vlaků tam přečká. Jenže oba vlaky ho posledními vagóny v závěru minou prakticky totožně, což by znamenalo, že z jedné strany jela minimálně dvakrát nebo i víckrát delší souprava. (Ozzy88)
  • Hlavný hrdina Declan Mulqueen (Richard Gere) sa vo filme objaví až v 23. minúte. (ČSFD)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama