Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad je to hodně zajímavej, ale to podání mohlo být o dost lepší. Celý film byl takový neucelený, pořád mě tam něco vyrušovalo. I když byla ke konci atmosféra hodně hutná, tak si myslím, že se to celkově dalo zvládnout líp, že ten děj mohl být údernější. Když vezmu v potaz rok vzniku, tak klobouk dolů před gore efekty. Dobrý sci-fi horor, ale čekal jsem víc... 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu projevil silnou vášnivost, znovu šokoval nekorektními scénami, znovu ho zajímali duševní stavy člověka v krizových situacích. Stačí jeden genetický kolaps a na kult je zaděláno. Režisérský úchyl David Cronenberg posílá svého hrdinu, ambiciózního vědce Jeffa Goldbluma k teleportaci pomocí dvou speciálních kabin. Punčochy sličné novinářky Geeny Davis přemístil bez újmy, s opicí to ovšem bylo lehce brutálnější, pokus na sobě samém už vyjde. Jen se při přenosu dovnitř dostala i moucha. Začne to ostrými chlupy na lopatce, končí odpadáváním důležitých částí těla. Výsledkem je dokonalá (vnímám ji tak i dnes) práce maskérů, kteří se na drastickém přerodu vyřádili. Nespočet scén rafinovaných a lahůdkových. Palec nahoru. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! ... Sakra, to sem nepatří... Cronenbergova Moucha není ryzí, ani prvotřídní horor, ale přiměřeně strašidelná a hodně nechutná úchylárna (v tom kladném slova smyslu), která relativně obstojně funguje i jako sci-fi drama, třebaže některé béčkové aspekty skrýt prostě nemůže. Co mě příjemně překvapilo, tak od počátku poutavý a po celou dobu svižný děj, byť scénář je dost lineární. Bavit se, bát a možná i trochu si ublinknout u Mouchy jde určitě, avšak od hororové atmosféry jsem čekal trochu víc a jen tak mimochodem, nechápu, jak se mohla Veronica s Brundlemouchou objímat, tím jakoby divákovi řekla "jen klid, je to jen kostým". 7/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pustit si po letech znovu Mouchu, je jako prožít těžkou noční můru. Způsob, jakým ten film graduje ke svému grandióznímu finále, nemá obdoby. Film jsem musel několikrát během jeho sledování zastavit, abych rozdýchal to peklo, které se v něm odehrává. I kdyby Cronenberg nikdy nenatočil nic jiného, zapsal by se tímto legendárním počinem navždy do filmové historie - geniální masky + démonický Jeff Goldblum + nádherná Geena Davis = jedna z nejosobitějších variací příběhu o krásce a netvorovi a současně drásavě naléhavé varování před odvrácenou stranou technologického zázraku modernity. Hluboce znepokojivý film, jehož zhlédnutí může u citlivějších jedinců vyvolat menší trauma (sám nejsem výjimkou) či alespoň nutkání ke zvracení - nechutný je na to místy až až. Zatímco u většiny zástupců filmové produkce 80. let se nemohu zbavit dojmu, že zůstaly beznadějně zaseknuté v době svého vzniku a dávno pominuly všechny důvody, proč kdysi stály za vidění, Moucha v čase zraje jako víno a po letech její odzbrojující potenciál jen získává na síle - ten film mě nově naprosto omráčil a zbavil slov. Geniální, nechutné, vizionářské a nezapomenutelné - taková je Cronenbergova Moucha. Není to příjemná podívaná a spousta věcí tam hapruje, ale už pro ty neuvěřitelné masky nelze nehodnotit 5 hvězdami. Fantastická záležitost, kterou osobně řadím k nejzásadnějším filmům, jaké jsem kdy viděl. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jak mám ohodnotit film, který mi z jedné strany připadá jako jeden z nejlepších sci-fi hororů, co jsem kdy viděla a který je ohromně napínavý, dramatický, navíc i romantický a kdovíco ještě, ale na druhou stranu je tak neskutečně sugestivně hnusný, odporný a nechutný, že se na něj už nejspíš v životě nepodívám? Přeměna/rozklad nejen těla, ale i duše namakaného a inteligentního Setha probíhá v přímém přenosu před našima očima a není to vůbec pěkný pohled. Byl to účel a maskéři byli po právu oceněni. Ode mě to z výše uvedeného důvodu na plný počet není, každopádně nejen maskérům, ale i režisérovi a Jeffu Goldblumovi skládám poklonu. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Pre záverečnú hrôzostrašnú filmovú sekvenciu tvorcovia vyrobili špeciálne bábku, nazývanú „Spacebug". Bábka, ktorá bola ovládaná celým tímom odborníkov, je veľmi pôsobivá, zvlášť v očiach, ktoré trikoví pracovníci neustále menili, aby mechanizmus zachovával herecký prejav. (classic)
  • Napsána, ale nikdy nenatočena, byla scéna následující po nepovedené teleportaci kočky. Bezdomovkyně vyruší Brundlemouchu (Jeff Goldblum) při krmení z popelnice a stane se obětí jeho trávících šťáv. Při krmení se pozůstatky bezdomovkyně se v Brundlemouše probudí Sethova lidskost a uvědomí si svou hrůznou existenci. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama