Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin (Eric Stoltz), syn vědce Setha Brundleho, trpí prazvláštní chorobou. Po otci zdělil genetickou vyjímku, kterou si jeho otec způsobil teleportačním mechanismem, který smíchal jeho geny s geny mouchy. Martin sice vypadá jako obyčejný chlapec, akorát že stárne mnohonásobně rychleji, je mnohem silnější a chytřejší než ostatní děti. Proto jej drží uzavřeného v laboratoři, která pokračuje na výzkumu teleportačního stroje. Ale genetické změny uvnitř Martinova těla probíhají příliš rychle ... První moucha Davida Cronenberga je legendárním filmem - všichni jsme jej viděli a všichni jsme z něj byli nadšeni. Dvojka se (bohužel) snaží jít mnohem dál, ale tím, že člověk "tuší" ztrácí to kouzlo. Navíc Chris Walas není David Cronenberg a Erick Stolz není Jeff Golblum. Takže z mé strany je Moucha II docela velkým propadákem a velkým zklamáním... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No... pro děti to tedy úplně není, ale skoro. Skoro jako kdyby to točil Špílberg. Martin Brundle se sice změní v nelidskou příšeru, která zvrací kyselinu a láme lidem kosti, ale pořád má rád zviřátka, hlavně pejsky, a stále má i dojemně rád svou ošklivou dívku, na kterou koulí ta svá smutná nelidská očička a přede jako kocourek. A konec je samozřejmě šťastný, dívka neohroženě rozsápe oslizlý zmítající se kokon a hle - uvnitř je opět ten starý sladký metrosexuální Martin. A bez ohledu na odporný sliz od ní ihned dostane i vroucí polibek... Člověk by si myslel, že tvůrci druhého dílu se budou snažit diváka navnadit a šokovat ještě větší nechutností a brutalitou, ale výsledkem je limonáda. Limonáda s pivní příchutí, aby působila dospěle, ale alkoholu 0.00%. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Tolik klišé v jednom filmu tu ještě nebylo.Namátkou:vlezli byste do neosvětlené laboratoře, kukla kde je moucha prázdna a na stropě zakrvácená osoba?Já tedy ne!A o dalších počinech pana scénaristy se už nebudu zmiňovat, ale jeden dialog je nezapomenutelný:na zábradlí mrtvý profesor bez hlavy, pod schody člen ochranky se seškvařeným obličejem.Chlap si vezme vysílačku a další perla českého dabingu je zde:,,Jsou zde dva ZRANĚNÍ, opakuji dva zranění !"Na tolik blbostí jsem už starej. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ze mě se jedná o poměrně slušné pokračování kultovní klasiky. Závěr byl sice střihačsky vyloženě zprasen, ale jinak byl příběh velmi slušný, herci sympatičtí a hlavně propojení s jedničkou vyloženě poukazovalo, že se jedná o volné pokračování. Škoda jen, že Geena Davis si nezopakovala svou roli, ať už jen z nostalgie. Opět musím stejně jako u jedničky vyzdvihnou masky a speciální efekty, které byly skvělé. Typická béčkovost sice z Mouchy II vyloženě čiší, ale podívaná je to nadmíru slušná. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Mouchy" a můj názor na ni jsou ZDE pro původní "Mouchu" Clavellovu a Neumannovu z r. 1958 a ZDE pro původní "Mouchu" Cronenbergovu z r. 1986. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama