Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší pokračování natočil Chris Walas, který se podílel na speciálních efektech a maskách Cronenbergovy Mouchy. Snímek začíná bizarním porodem kukly, z níž se vyloupne lidské dítě. Chlapec Martin má část genů po otci, a tak roste raketovou rychlostí. V pěti letech je dospělý, proto začíná druhá fáze jeho vývoje - mutace v hmyz podobný mouše. Pokud ale byl otec jen jakousi nepovedenou zrůdou, pak Martin se promění v dokonalý okřídlený obří hmyz vybavený kyselinou a velkou silou. Jeho cílem se stává Anton Bartok, šéf vědeckého ústavu, jenž má s Martinem své plány. Martinovi pomáhá mladá pracovnice Beth, s níž se v ústavu seznámil. Divák se dočká nejen mutací a zrození z obří kukly, ale také efektního rozleptání obličeje, rozdrcení hlavy a samozřejmě odporné zrůdy, co si svůj osud zasloužila. V kině jsem byl kdysi spokojenější, přesto hodnocení ponechám hlavně kvůli efektům a závěru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Mouchy" jsem viděla velmi dávno (byla jsem na tom s bratrancem v kině kdysi v éře němého filmu) a pamatuji si už vlastně pouhé fragmenty (což je po nejméně 15-16 letech docela úspěch). Oproti jedničce to bylo akčnější, ale mnohem méně mrazivé, povrchnější. Tehdy se mi film docela líbil, ale dnes by tenhle slabší sci-fi horror v mých očích pravděpodobně příliš neobstál. Jisté je, že bylo natočeno plno podstatně horších pytlíkovin, průměrné dvě hvězdičky mi tedy připadají jako odpovídající ohodnocení. 45% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Po relativně zajímavé jedničce přišla sterilní dvojka, ve které se sonda do rodu blanokřídlých s ničím moc novátorským nepředvedla. Nejvíce filmu chybí originální sevření, jakého dosáhl poprvé režisér Cronenberg. Jeho nástupce Walas s ničím podobným už nepřišel, ani s žádnou režijní stylovostí a jen se pachtí od jedné nevzrušivé scény ke druhé. V podstatě většinou děj jen nešikovně opakoval, respektive nanicovatě převyprávěl. Vše to měl asi stmelit Eric Stoltz, ale to je taky tragéd, který nenabídne z hereckého hlediska nic navíc. Jeff Goldblum byl úplně jiná herecká liga. Ani scénář dvou hororových matadorů Garrise & Darabonta nepřinesl žádné oživení. A tak by si divák měl dojít pro plácačku a tuhle mouchu jedním máchnutím sprovodit ze světa. Pokud jste neviděli jedničku, pak jste možná ve výhodě. Výsledkem je horor ze slabé televizní produkce. 40% ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale i když děj tohoto pokračování je docela nudný, zdlouhavý a trochu nelogický a herecké výkony Daphne Zuniga naprosto příšerné, tak to nebylo nejhorší. Na jedničku to pochopitelně nemá, byla perfektní a téměř bez chyby, ale efekty ve dvojce stály za to. Když už jsem se začala pomalu kousat nudou, tak monstra byly velice zdařilé a docela důvěryhodné. Dávám tomu malinko horší trojku, ale opravdu díky vizuální stránce, která se povedla. Zbytek stál za houby. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Mucha 2" dejovo priamo nadväzuje na svojho filmového predchodcu. To by bolo fajn. Lenže problém je v tom, že sa jedná o úplne zbytočné pokračovanie, ktoré ani zďaleka nedosahuje kvality pôvodného diela. V roku 1986 natočil známy kanadský režisér David Cronenberg skvelú horrorovú drámu. Bol to atmosferický, nechutný snímok o jednom hodne nevydarenom exprimente, ktorý mal desivé a fatálne následky pre mladého vedca Setha Brundla. Díval som sa na to so zatajeným dychom. Pokračovanie, ktoré prišlo o tri roky neskôr som horko ťažko vydržal dopozerať do konca. Príšerná nuda. Strata času. ** ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama