Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Waldo je modrý medvěd z dětské vzdělávací televizní show, která děti učí poznávat svět prostřednictvím rozhovorů s politiky a důležitými lidmi. Doopravdy je však Waldo anarchistická animovaná postava v satirické noční komediální show, která - když se jí podaří nalákat někoho do studia - chrlí ze sebe sérii vtipných narážek, sarkasmu a dětinské jedovatosti. V zákulisí za Waldem stojí a jeho ústy mluví neúspěšný komik Jamie Salter. Waldův úspěch kontrastuje s Jamieho nepříliš šťastným osobním životem. Když se televizní stanice rozhodne dát Waldovi vlastní pořad, produkční společnost přijde s nápadem, že by Waldo mohl kandidovat proti jedné ze svých obětí, konzervativci Liamu Monroeovi, jenž byl vybrán, aby vyhrál v doplňovacích volbách. Jamie má ze světa politiky obavy, ale nakonec se nechá od Jacka Napiera, šéfa produkční společnosti přesvědčit. Během předvolební kampaně se Jamie seznámí a zamiluje do kandidátky liberálů Gwendolyn Harrisové, jež je ve své straně vycházející hvězdou. Když Gwendolyn vycouvá, poté co ji před Jamiem varuje manažer její kampaně, má Jamie problém ovládnout své pohrdání kariérními politiky. Waldo, nezávislý na nedůvěřivé veřejnosti, si přestává brát servítky. Může tenhle modrý medvěd skutečně vyhrát volby? Nebo se hraje o něco většího? (HBO Europe)

(více)

Recenze (83)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Rozhodně slabší než předchozí díl, přesto však myšlenkou opět velmi zajímavé. I my máme v politice takového svého medvídka Waldo. Pokud ho definitivně neskolí další z mnoha viróz, tak ještě chvíli mít budeme. Zatímco Milda je ve vztahu s pálenkou, Waldo udělal životní chybu, když se rozhodl strkat svojí ozdobu do rozmnožovacího ústrojí retardované politické konkurentky. Moc nechápu zdejší "nízké" hodnocení. Tento díl mi nepřišel v ničem nějak závratně slabší. Méďa byl celkem vtipný a říznuté politikou to bylo tak akorát. Zatímco ostatní díly nastolují vizi možné zvrácené budoucnosti, tak tento díl přišel v podstatě s již existující situací. Možná to diváctvo vyděsilo. Za mě slabší 4 *. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě se tento díl docela líbil a bylo to i vlastně ze života. V komentářích tady někteří píšou, že děj je přitažený za vlasy .. neřekla bych. Když může cca třetina voličstva ČR zvolit opakovaně někoho jako je Bureš tak to už je možné skutečně cokoli. Ano, prostý lid je skutečně tak blbý, jak je ukázáno v tomto díle. ()

Reklama

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší (nikoliv slabý) díl. Rozvádí se tu témata naťuknutá v The National Anthem a díky dalším aspektům bude The Waldo Moment aktuální ještě hodně dlouho. Voličský nihilismus, nekonstruktivní urážky, lži, zkostnatělost, nečinnost i antisystémovost jsou bezesporu součástí dnešní politiky. Epizoda je sice absurdně vyhrocená, ale podobnost s realitou jí nelze upřít. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V politice může uspět každej, kdo je trochu při penězích. A pokud je trochu víc při penězích a zajistí si mediální vliv, třeba že má stejně jako Waldo k dispozici svou televizi, i kdyby to třeba bylo jen blbý Óčko, svoje noviny, řekněme MF Dnes a Lidovky, tak se může stát klidně premiérem a později třeba i prezidentem, byť se o to pokusí v zemi, v níž se ani nenarodil a ještě u toho může vypadat jak ušoplesk. Říkám, klidně i animovanej medvěd. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nízké hodnocení? Ano, je to nechutné a přízemní, ale právě toto (dle většinového vkusu) definuje zájem mainstreamu. Prázdný, hrubý a hlučný populismus nemůže nikdy oslovit člověka, který si umí spočítat 5 a 5. Volič je odrazem pomyslného zrcadla společnosti, která je navzdory vzdělání a noblesním hodnotám uvězněna ve svých pudech více než by kdekdo očekával. V modelu přímé demokracie obzvlášť, v nepřímé existuje vždy filtr, který spíše propustí někoho názorově neostrého. A je to právě střední proud, který se často veze na módní vlně a jenž politika dostane do popředí - s ním rozhodně nezchudne. Medvěd Waldo je symbolem protestních hlasů nespokojených voličů - ať už anarchistů, separatistů, komunistů, neonacistů, sociální spodiny, nekompromisních idealistů, zarytých nacionalistů, chtivých podnikatelů, recesistů a jiných. ___ Pokud člověk není natolik eticky zčernalý, tak soustavně trávit společnost, podrývat ideály, desintegrovat morálku, vytrhávat kořeny nevydrží a resignuje. Toto rozhodnutí je pro něj win-win situace, kdežto pro šedé emince, vlastníka licence pohroma. ____ Hodnotit tento díl je jako známkovat politiku. Ten negativní pocit z reality nelze vědomě vytěsnit. Nezbývá než přijmout naočkovanost a nad zdeformovaným hodnocením přimhouřit oko. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Z hľadiska robotiky je waldo zariadenie, ktoré umožňuje ovládať stroj alebo počítačový obraz pomocou ručne ovládaného zariadenia, ako je napríklad to, ktoré sa používa na ovládanie medveďa Walda. Tento výraz pochádza z rovnomennej novely od Roberta A. Heinleina, v ktorej hlavná postava pre seba stavia pokročilé robotické ruky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama