Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $13,090,630Tržby Celosvetovo$17,833,039Tržby za predaj DVD v USA $23,539,676 //počet predaných kusov 1,139,500║ dosť neuvážene preinvestované peniaze od Deana Devlina, nestačil mu prehmat ako bola Godzilla _Možno trošku nezaslúžený prepadák ale vojnové filmy v poslednej dobe proste nemajú také zázemie u širokého publika a svojou témou zaujmú len sporadicky. U tohto filmu som sa výborne pobavil v dobrom slova zmysle pri leteckých súbojoch, tie sú v skutku prevedené dokonale a ešte vidieť ich v kine je o to väčší zážitok, nuž čo potápa miestamy film je dej okolo leteckých súbojov, ten nemá moc čím zaujať a je to len nehorázna nezaujímavá pasivita dialógov. Film je priemer čo sa dá stráviť, škoda že ho aspoň o 20minut neprestrihali! /videl v kine: 60%/ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jsou tu přítomna všechna myslitelná žánrová klišé. 1) Scénárista skoukl pár filmů k tématu, zkopíroval to zajímavé z nich a doplnil mravoučnými rozhovory. Vášniví fanoušci historických letadýlek si asi přijdou na své, fanoušci filmů však jen těžko. 2) Tento obrovský divácký propadák však přinesl i něco dobrého. 28letý James Franco si udělal pilotní průkaz a já jsem se dozvěděl, jak to ve válce chodí: Plane catches fire you got three choices: You can burn with it all the way to the ground; You can jump several thousand feet; or you can take the quick and painless way out...(gun). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý vojnový film. Má výborný príbeh o skupine rozličných mladých Američanov, ktorí vstúpia do bojovej leteckej jednotky vo francúzskych službách uprostred prvej svetovej vojny. So spracovaním som nadmieru spokojný, film má až prekvapivo veľmi rýchly úvod, behom ktorého čiastočne zoznámi s niekoľkými najhlavnejšími postavami a už nasleduje nástup do jednotky a výborný tréning, ktorý je dlhý a zaujímavý a potom už prakticky pokračuje neustále striedanie troch typov scén, akcia, romantika a priateľský rozhovor preživších, pričom väčšina týchto scén dosť baví, ale niektoré sú len predsa trochu zbytočné, ale nie až tak moc, aby nudili. Akcie je tu dosť a je výborná. Vo svojich základoch je prakticky stále rovnaká, dve skupiny lietadiel po sebe strieľajú z guľometov, ale väčšinou je o niečo ozvláštnená ako útok na vzducholoď alebo havária medzi zákopmi, takže do stereotypu neupadne a okrem výborného obsahu je aj perfektne natočená, prehľadná a dynamická, jednoznačne špička v kategórii leteckých súbojov. Romantika na rozdiel od väčšiny podobných filmov nepôsobí rušivo, síce ju nemôžem označiť za klad filmu, bez problémov by som sa bez nej obišiel, ale neprekáža. S hereckým obsadením som spokojný, James Franco v hlavnej úlohe, Jean Reno ako veliteľ a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Plné hodnotenie síce nedávam, ale je to výborný film bez jediného výraznejšieho záporu a pre mňa najlepší film z obdobia prvej svetovej vojny a aj v rámci filmov s tématikou leteckých súbojov. 82% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Filmů z první světové jsem zatím moc neviděl a tak jsem se zájmem sáhl po Flyboys a nakonec byl i docela spokojený. Přestože jde vidět, že se netočilo zrovna s "Cameronovským" rozpočtem (i když těch 60 mega taky není málo, bohužel na snímku to není až tak vidět), především bitvy ve vzduchu jsou natočeny velice kvalitně a přehledně, např. útok na Zeppelin si užije každý, kdo má v merku bojové stíhače (v tomto případě dvou a trojplošníky). Možná o něco delší, než by bylo záhodno, jinak ale kvalitní, tak trochu přehlížený film. Silnější 3* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)
  • Mimo velká studia natočený snímek stál 60 mil. dolarů a debutoval v amerických kinech (22. – 24. 9. 2006) s bídným ziskem 6 milionů na čtvrtém místě žebříčku navštěvnosti. Celkový výdělek distributora MGM se nakonec zastavil na 13 milionech. (imro)
  • Film se natáčel celý v Anglii, přesněji na základně RAF v Buckinghamshire a v Londýně. (messiah)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama