Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svůdná Carrie-Anne Moss mě vždycky dostane. Opět z její strany podaný excelentní výkon a jasně dominuje celému snímku. Film Fido je takovou odpočinkovou komedií u které nemusíte moc přemýšlet a jen se bavíte. Humorných momentů je tu víc než dost a milovníci zombie se dočkají i trochu toho násilí. Nejvíc mě dostala hláška: zlato, schovej zuby!! ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hravá variace na klasický příběh přátelství kluka a jeho psa včetně prověřeného vývoje událostí – kluk se s novým mazlíčkem spřátelí, přičemž on musí čelit nepřízni jednoho z rodičů, idylka je dále narušena zásahem zvenčí, aby se vše nakonec opět v dobré obrátilo. Akorát v tomto filmu není mazlíčkem pes, nýbrž zombie. Zombie jménem Fido a vězte že tenhle nemrtvý mazlík sousedy jen tak neškodně neoslintá, jak měl ve zvyku třeba ten chlupáč Beethoven, on jim rovnou vyhryže střeva z pupku! ___ Nápad domestikované zombie jakožto nového člena rodiny, mazlíčka nebo sluhy je perfektní a jako takový je živnou půdou pro spoustu vtipných a bizardních situací. Celý příběh je podán s roztomilou nadsázkou, což platí i pro vražedné zásahy zdivočelých zombíků a v těch se na brutalitě vůbec nešetří. Je libo střívko nebo mozeček rozprsknutý na stěně? Nebo snad urafnutá ruka? Máte to mít! Fido je navíc zasazen do Ameriky 50.let, přičemž naivita kinematografie té doby a její celková atmosféra z tohoto filmu jen číší. Zároveň jsou zde patrné i satirické prvky zaměřující se na konzumní společnost a dokumentárně laděný prolog je zase vtipnou variací na naučné filmy z éry kdy se do domácností pomalu zaváděly televizory a filmový průmysl cítil potřebu vychovávat a vzdělávat dětské publikum. Jestliže Sam Mendes v Nouzovém východu nahlížel pod pokličku na první pohled spořádaných a ideálních rodin a tento dobový mýtus zdárně zbořil, režisér Andrew Curie dobové vyobrazení života na předměstích přijal za skutečné pro svůj diegetický svět, čímž z Fida udělal jakýsi pastiš hollywoodské kinematografie 50. let…nehledě na vyprávění příběhu s výraznými hororovými a sci-fi prvky, které tehdy tvořily značnou část filmové produkce. ___ Fido je svéráznou poctou jedné kinematografické epochy a její parodií zároveň, originální a hravou zombie komedií, která exceluje po stránce formální scénáristické. P.S.: Carrie Anne Moss je zde doslova k sežrání…druhý a třetí Matrix odpuštěn. 90% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mně nedocházelo, proč pomalí zombíci dělaj sluhy živím, když navíc hnijou a ačkoliv jsou žlutý, tak určitě nevoněj jako vanilka (nebo jako mléčná FIDOrka). Pak jsem přistoupil na hru originálního a opravdu svěžího konceptu, ojbevil jeho kouzlo a nechal se pětihvězdičkově očarovat. 90% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tenhle film je od tvůrců, které zombie milují a skvěle jim rozumějí. Zasadit příběh do luxusního předměstí 50. let je skvělý nápad. Všechno načančané a do toho občas ten malý masakřík. Prostě nádhera. Stejně dokonalý je nápad s rodinou, které se odcizuje otec, a syn s matkou tíhnou ke své vesměs sympatické zombii. Billy Connolly exceluje, zvládá totiž minimální mimiku mrtvoly, ale přitom víme přesně co cítí. Carrie-Anne Moss jako krásná panička je také skvělá. Perfektní hudba jen dotváří celkový dojem. Po více zhlédnutích dám téhle parádní satiře asi maximum. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)
  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama