Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na frankensteinovské téma. Poutavá brutální úchylárna jemně říznutá hodně černým humorem. Efekty a masky, zjevně dělané na koleně, jsou překvapivě působivé i po víc jak třiceti letech, v podstatě totéž platí i pro gradující drsné finále. Nejlepší a nejpamětihodnější jsou na tom ale (záporné) postavy - hamižný slizák dr. Hill a hlavně kultovní maniakální "vědec" Herbert West v naprosto bezchybném podání Jeffryho Combse. Hororové 80´s béčko jako lusk! 80 % ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S vtipem a nadhledem naservírovaná frankensteinovská variace, která sází na klasické aspekty hororových béček z let 80-tých, tedy estetiku rozflákaných těl a šílený ústřední hudební motiv (protentokráte upgradovaný o Herrmanovu práci z Psycha). K tomu navíc bonus v podobě nekompromisního Jeffreyho Combse, jehož distingovaně vyhlížející dr. West je naprosto božský. Nebýt občasného režisérova zadrhávání (větší část nehororových sekvencí), byl by Re-Animator naprosto dokonalý, takhle zůstal těsně pod špičkou nejvyššího hodnocení. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Horor, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny hororů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... /40%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk S.Gordona. Sice mám raději jeho o rok mladší Ze záhrobí, ale Re-Animátor je prostě neodolatelný. Lovecraft patří mezi mé oblíbence, filmování jeho povídek se však málokdy vydaří. Zde dojde nejen na pořádné maso, v určitých momentech se dokonce s chutí zasmějete. Krvavé orgie v márnici nemají chybu a útočící a škrtící střeva jistě mnohým připomenou pozdější Jacksonovu zombiárnu Braindead. Erotické hrátky s useknutou hlavou jsou už jen pověstnou třešinkou... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nekompromisni, brutalni horrorova zabava podle pribehu H.P.Lovecrafta. Neda mi to abych opet nevyzvihl Jeffryeho Combse v roli pres mrtvoly jdouciho vedce Herberta Westa. Jim zahrana fascinace smrti a absence citu je naprosto uzasna. Zdatne mu sekunduje pouze David Gale jako Dr.Carl Hill (pozdeji jiz jen hlava Dr. Carla Hilla ). Velice povedena je trikova stranka, predevsim zaverecny souboj v pitevne je nezapomenutelny. Jeden z piliru moderniho horroru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Pôvodne chcel režisér Stuart Gordon natočiť film vo formáte 16 mm a navyše ako čiernobiely. (beso74)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama