Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 140)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý film. Musím dát čtyry hvězdičky, ačkoliv sám nevím proč. Film mě celou dobu bavil, byl bravůrně ztvárněný, měl skvělou zápletku a zajímavé rozuzlení. Přesto jsem nebyl nadšen a nebyl schopen dát plný počet. Film je velice zálůdný, diváka staví do pozice soudce, který za každou cenu musí stát na jedné straně. Výběr zdánlivě jednoduchý. Dva kouzelníci, dva styly, dvě povahy, ovšem děj si s náma pohrává tak neuvěřitelným způsobem, že názory a obliba se přelévá z jedné strany na druhou. To mě na tomto snímku neuvěřitelně bavilo. Když už přišla ta chvíle a já nabyl dojmu, že jsem rozpoznal toho "dobrého" a on pravděpodobně bude klaďasem, přišel zvrat, který mé přesvědčení roztrhal na kousky a otočil. Tohle se opakovalo nejméně čtyřikrát, což je na dvouhodinový film naprostá šílenost (úžasná šílenost). Závěr, který byl absolutně dokonalým (trikem), do toho nepočítám, ačkoliv tenhle závěrečný twist mě rozsekal nejvíce. 80% 19.01. 2010 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny celkové pointy velice lehce odhalíte už v průběhu první poloviny snímku, ale přesto si THE PRESTIGE ponechá dokonalou atmosféru, výtečné herecké výkony, zpracování a několik nezapomenutelných momentů. David Bowie je navíc jako vynálezce Tesla přímo dokonalý. Kdyby pointa byla víc skrytá, rozhodně by si snímek zasloužil plné hodnocení. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, který mi napoprvé připadal jako jednorázové kouzelnické číslo. Dokonce jsem pochyboval, že se k němu kdy vrátím. Od té doby to dělám každý rok a tahle jiskřivá narativní hra, která žongluje s perspektivou vyprávění a vzrušujícím způsobem tematizuje mystérium tvorby i křehké pouto iluzionisty a publika, nakonec prokázala větší vitalitu než kterýkoli jiný Nolanův film. Víc než kde jinde tu totiž architektura vyprávění slouží postavám. S každou změnou perspektivy se pozměňuje i vztah diváka k nim, hodnocení jejich posedlosti i emocionální naladění k hlavním motivům. Pointa s "akváriem-tajemstvím" je možná skromná,ale v jádru geniální. Dílo skutečného mága. Kontinuální grower. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Cenou za dobrý trik je obetovanie.“ Ak sa niečo volá DOKONALÝ TRIK a vystupuje v ňom niekoľko kúzelníkov, excentrických vedcov a titulná postava zomrie hneď na začiatku, treba čakať prekvapenia. A hoci som niektoré vytušil, nakoniec nielenže prišli na scénu mnohé, ktoré som rozhodne nevytušil, ale predovšetkým sa stalo to, čo dokazuje, o aký dobrý film sa jedná: nemal som záujem naplno pochopiť ono ústredné "tajomstvo", čo sa vlastne stalo, komu, kto bol s kým (a prečo), čo od samého začiatku nefungovalo a čo fungovalo, len sa to tvárilo, že to nefunguje. Čím viac nad tým totiž rozmýšľam, tým viac sa mi zdá, že boli odhalené iba nepodstatné detaily, kým skutočné záhady zostali divákovi utajené. Môžete nad záhadami rozmýšľať... pátrať po nich... zapisovať si body do zošita (chcel som, vážne som chcel, ale keď som mal po prvých piatich minútach zapísané tri strany, zúfalo som to hodil do koša!)... ale prečo by ste to robili? Chceme byť klamaní. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan je čím dál diskutovanější režisér. Jedni ho kritizují, druzí milují a ti ostatní se zdržují hodnocení a potichu se těší na jeho další film. Dokonalý trik přišel po velkém úspěchu Batmana (kritici chválili, diváci chodili...takže to je úspěch). Nelehkou situaci si Nolan raději napsal sám a neprohloupil. Sehnal si dva herce, které by chtěl každý režisér v jednom filmu. Hugh Jackman už není jen Wolverin co běhá jak Singer nebo Rattner pískají, ale stal se z něj herec první třídy po kterém se můžou režiséři utlouct. Proti němu stojí Christian Bale. Někým oblíben, ostatními nenáviděn, ale rozhodně výborný herec. K nim se rád připojil nestárnoucí a stále úžasná Michael Caine s dvěma krásnými herečkami, zatím poměrně málo známou Piper Perabo a už světoznámou hvězdou první velikosti Scarlett Johansson. Malou roličku si po delší době zahrál občasný herec, ale stálý zpěvák David Bowie. Úchvatné obsazení, které by však bez skvělé režie Nolana nebylo ničím. Nolan perfektně vystavěl svůj film na přátelství, které se po smrti ženy milované oběma muži změnilo v pomstu a nenávist. Dokonalý trik je úžasně vystavěný, vygradovaný, atmosféricky vytříbený a plný úžasných hereckých výkonů. Jeho délka je možná trochu větší než je obvyklé, ale film je opravdu napěchován nápady a dokonalým provedením. Často je diskutovaný závěr, v kterém se vše natvrdo řekne a ukáže. Pro jistou část lidí je to dobře, protože ne každému by vše došlo a druhou část lidí zamrzí, že tak chytře napsaný film musí uvadnout v primitivním přímočarém vysvětlení všech jeho tajemství. Osobně si přímo myslím, že to byl zásah studia, ale to ví asi jen pár lidí včetně režiséra. Film i s tímto koncem patří mezi to nejlepší co bylo natočeno v roce 2006 a doufám, že jeho kouzla vydrží i na mnoho dalších podívání. Nejlepší kouzelnický trik kinematografie, nebo znáte lepší? ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Na otázku, zda jsou režiséři kouzelníky, Christopher Nolan odpověděl: "A kouzelníci jsou režiséry. Když jsem se s několika kouzelníky setkal, došlo mi, jak podobná je jejich práce práci filmaře. Ve chvíli, kdy vám to dojde, začne vám svým způsobem docházet, jak vlastně dělají to, co dělají. Jen to má odlišnou formu. Povídal jsem si s Davidem Copperfieldem o těch jeho megailuzích, jako je zmizení sochy Svobody a podobně. To jsou obrovské produkce. Příprava každé z nich mu zabere tak dva roky a podílí se na ní několik stovek lidí. Je to velmi, velmi podobné filmu. Vymyslíte pokud možno rafinovanou zápletku, hledáte způsob, jak ji zrealizovat, a nakonec ji s velkým úsilím uskutečníte." (NIRO)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama