Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář Nolanů a výtečný snímek z prostředí magie a kouzel. Dva kouzelníci (Hugh Jackman, Christian Bale), kteří se rozhodli soupeřit na život a na smrt ve svém řemesle, které ovládají více než dobře. Figurkou v jejich soupeření se stane krásná asistentka Scarlett Johansson. Ve vedlejší roli se ocitl David Bowie, který ztvárnil Nikolu Teslu. Po Iluzionistovi další pěkný film o kouzlení. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik je opravdu hodně povedený a originální film z kouzelnického prostředí. Je skvěle obsazen a jednotlivé postavy odvádějí ve filmu vynikající herecké výkony. Přesto si nemůžu pomoct, ale mě ve filmu něco k dokonalosti chybělo. Chybělo mi v tom trochu více lidskosti a myslím, že i scénář mohl být zvládnut lépe, jelikož mě opravdu na chvilku místy přepadla nuda. Přesto ale musím tento film všem doporučit, protože lepší film o kouzelnících budete asi těžko hledat. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny celkové pointy velice lehce odhalíte už v průběhu první poloviny snímku, ale přesto si THE PRESTIGE ponechá dokonalou atmosféru, výtečné herecké výkony, zpracování a několik nezapomenutelných momentů. David Bowie je navíc jako vynálezce Tesla přímo dokonalý. Kdyby pointa byla víc skrytá, rozhodně by si snímek zasloužil plné hodnocení. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan je čím dál diskutovanější režisér. Jedni ho kritizují, druzí milují a ti ostatní se zdržují hodnocení a potichu se těší na jeho další film. Dokonalý trik přišel po velkém úspěchu Batmana (kritici chválili, diváci chodili...takže to je úspěch). Nelehkou situaci si Nolan raději napsal sám a neprohloupil. Sehnal si dva herce, které by chtěl každý režisér v jednom filmu. Hugh Jackman už není jen Wolverin co běhá jak Singer nebo Rattner pískají, ale stal se z něj herec první třídy po kterém se můžou režiséři utlouct. Proti němu stojí Christian Bale. Někým oblíben, ostatními nenáviděn, ale rozhodně výborný herec. K nim se rád připojil nestárnoucí a stále úžasná Michael Caine s dvěma krásnými herečkami, zatím poměrně málo známou Piper Perabo a už světoznámou hvězdou první velikosti Scarlett Johansson. Malou roličku si po delší době zahrál občasný herec, ale stálý zpěvák David Bowie. Úchvatné obsazení, které by však bez skvělé režie Nolana nebylo ničím. Nolan perfektně vystavěl svůj film na přátelství, které se po smrti ženy milované oběma muži změnilo v pomstu a nenávist. Dokonalý trik je úžasně vystavěný, vygradovaný, atmosféricky vytříbený a plný úžasných hereckých výkonů. Jeho délka je možná trochu větší než je obvyklé, ale film je opravdu napěchován nápady a dokonalým provedením. Často je diskutovaný závěr, v kterém se vše natvrdo řekne a ukáže. Pro jistou část lidí je to dobře, protože ne každému by vše došlo a druhou část lidí zamrzí, že tak chytře napsaný film musí uvadnout v primitivním přímočarém vysvětlení všech jeho tajemství. Osobně si přímo myslím, že to byl zásah studia, ale to ví asi jen pár lidí včetně režiséra. Film i s tímto koncem patří mezi to nejlepší co bylo natočeno v roce 2006 a doufám, že jeho kouzla vydrží i na mnoho dalších podívání. Nejlepší kouzelnický trik kinematografie, nebo znáte lepší? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Scény z Colorado Springs, kde býva Tesla, boli zámerne natáčané v zime. Vŕzgajúci sneh, keď sa za ním vydáva Angier, má zdôrazniť jeho samotu. (Biopler)
  • Hugh Jackman (Robert Angier) vzpomínal na zdaleka největší hvězdu na place, kterou byl... David Bowie (Nikola Tesla): "Ukázalo se, že je to ohromně fajn, charizmatický člověk, ale při prvním setkání jsem z něj byl hrozně nervózní. Odjakživa jsem byl jeho veliký fanda. Nikdy jsem neviděl tak pozorný a ohleduplný štáb, jako když přišel David na plac. Lidi mi šeptali: 'Řekni mu, ať zazpívá!' - 'Ty mu řekni, ať zazpívá!!!' Christian Bale mi vyprávěl hezký příběh. Telefonoval svojí mámě a ona se ho ptala, co dělá. 'No, teď točím film s Michaelem Cainem, Hughem Jackmanem, Scarlett Johansson, Davidem Bowiem...' - 'Páni s Davidem Bowiem! To teď točíš veliký filmy!' - 'No moment, vždyť jsem dělal Batmana, to stálo sto padesát milionů dolarů a hráli v tom Michael, Morgan Freeman, Liam Neeson...' - 'No jo, ale tohle je přece David Bowie!!!'" (NIRO)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama