Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch pokračování, u kterýho jsem věděl co mám čekat. Prostě že to bude stejnej průměr jako jednička. A opravdu jsem skoro to samý taky dostal. Scénář mi sice přišel ještě horší, než v případě jedničky, ale jinak zůstalo všechno stejné. Režie je průměrná, akce moc není a herci si jenom vydělávají na nájem. Ale na druhou stranu ještě že má Cage tuto sérii, aspoň si zde vždycky po všech těch Ghost Riderech a Rituálech napraví reputaci. 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úprimne: veľmi dobre som sa bavil. Je to totiž presne to, čo od toho čakáte. Prehrávajúci Cage, halda za vlasy pritiahnutých rébusov, bizarné skrýše kľúčov k ďalším kľúčom, nejaké tie hlášky, štipka akcie a lekcie z amerických dejín. Áno, je to úplne to isté, ako jednotka, ale zároveň je to v každom ohľade o kúštik lepšie natočené (napr. automobilová naháňačka má v dvojke podstatne väčšie gule), dynamickejšie a celkovo zábavnejšie. Tretiu porciu toho istého však už nestrávim, takže šup-šup, Gatesovci, v tretej časti hurá do sveta. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednička se ještě dala. Tenkrát si pamatuji, jak jsem si ji půjčilv půjčovně a žral ten příběh, protože přesně takové příběhy o hledání pokladů jsou něco pro mě. Jenže druhý díl o knize tajemství mě hrozně ubíjel. Od začátku jsem se příšerně nudil a ani samotný průběh mě nedokázal nijak napumpovat. A to se točí už trojka. To je teda skutečně hezký, doufám, že si s tím tvůrci dají alespoň více záležet než s Knihou tajemství, ta opravdu nemá co nabídnout, spíše unudí k smrti, když už nic jiného. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to taková ta klasická "dvojka". Tvůrci se snaží nacpat toho do děje pokud možno co nejvíce a vše ještě náležitě překombinovat. Film neurazí a sem si jistý, že jeho cílová skupina bude značně velká. Kladem snímku je určitě to, že po dlouhé době je zde vyobrazen prezident jako člověk z lidu. Což není představa úplně k zahození. Nicméně Turteltaub zrovna talentu navíc nepobral a tak přestože se divák dočká svých "oblíbených" postav + nějakých nových navíc. Nic převratného k lepšímu se oproti minulému dílu nezlepšilo. Indiana Jones je pořád někde na míle daleko vepředu. 55% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď neni Indy, tak aspoň na tomto si ulietavam. Nejakú logickosť a hlbší zmysel som sa v tomto, a ani v predchádzajúcom dieli hľadať nesnažil a tak som si túto hádankovú dobrodružnú jazdu poriadne užil. A mám taký dojem, že keby natočili trojhodinový dokument o riešení rubikovej kocky, asi by som opäť slintal. Keby som to bral vážne, asi to na začiatku vypnem, pretože tá náhodnosť s očistením mena svojej rodiny a podobné žvásty mohli mnohím liezť na nervy, ale mať toto kreslenú podobu, asi by sa nad tým nikto nezamýšľal a vychutnával si rôzne skryté zmysly, rébusy, hádanky, symboly a piktogramy. A že by mohla podľa dobrých tržieb vzniknúť aj tretia časť? No sem s ňou! 80%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Prezident (Bruce Greenwood) povie Benovi (Nicolas Cage), že nemôže ľuďom povedať, aký zmysel mal jeho únos, a tak než Ben nájde poklad, bude obvinený z únosu prezidenta. Avšak na konci to prezident vyrieši tak, že povie, že celý incident v chodbe bola len nehoda a Ben mu len pomohol nájsť cestu von. Túto historku ale mohol povedať hneď a Benovi tak jeho ďalšie pátranie, na ktorom mu samému záležalo, podstatne zjednodušiť. (Hodnotim)
  • Na konci Riley (Justin Bartha) s radostí naskočí do vráceného Ferrari a chce odjet, přičemž se ozve typické zaskřípání převodovky Riley a omylem zařadí zpátečku. Tento model, 360 Spider, je ale viditelně vybaven řadícími pádly pod volantem s poloautomatickou převodovkou. Klasickou řadící páku tedy nemá a Riley mohl nanejvýš zatahovat ruční brzdu. Řazení zpátečky u těchto převodovek probíhá pomocí tlačítka. (Foxhound#1)
  • Automobilová honička v centru Londýna je z logistického hlediska zcela nesmyslná. Postavy odjíždějí z místa, kde měl stát Buckinghamský palác, hned vzápětí se ocitají v centru čtvrti známé jako Bank, z té jsou za necelou chvíli na mostě Waterloo, který je na západní straně Londýna a jedou směrem na jih, tedy pryč z centra (mají přitom krásný výhled na Westminster a Big Ben), aby se vzápětí mohli opět dostat do zmíněné čtvrti Bank. Všechno objedou bez obtíží až na most Southwark, z něhož svůj artefakt vyhodí do Temže. (TadeasK7)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama