Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 452)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako bruckheimerovský blockbuster precizní, ale neosobité, a jako adaptace videohry důsledné, ale přesto částečně vyvolávající zklamání. Tvůrci se sice snažili využít co nejvíce prvků z celé videoherní série, ale právě díky tomu působí výsledek rozbředle. Od každého (fantasy, mystika, parkour, vraždné pasti, osobnost hrdiny, silná ženská postava, vracení času, různě silní protivníci, atd.) je ve filmu troška, ale nikdy to není rozvedeno natolik, aby se s toho stal charakteristický motiv. Takže to, co videohry (ve smyslu série i jednotlivých dílů) dělalo unikátními, je zde jen vágně nasazeno na šablonu letního blockbusteru. Zklamání přinášejí akční scény pojaté v post-bourneovském stylu, který bohužel primární atrakci těla v pohybu nahrazuje zde kontraproduktivní snahou o impresi dynamiky (lidově řečeno by to chtělo více velkých a delších záběrů a ne jen rozsekání pohybu na nepřehledné záblesky). Ani motiv vytvářející z příběhu paralelu k přehodnocování americké válečné kampaně v Iráku nedělá z filmu v dnešní době výjimečné dílo, byť je dobré si připomenout, že mainstreamová zábava v sobě odráží dobové nálady a není tedy radno ji vnímat jen jako únikovou a dobově ambivalentní potravu pro masy. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Williamsova krásná a exotická hudba mě provázela vcelku svižným příběhem. Jakeovi role perského prince sedla. Jeho odvážné sportovní výkony, jako je skok vysoký, skok daleký, přemety, kotouly, otočky, seskoky ... mě jen utvrdily, že jeho fyzička musí být záviděníhodná a mimo to je to vážně pěkný chlap. Strach nahánějící náčelník pouštního kmene Ngbaka, milovník opeřených závodníků, zlata a drahých kamenů v jedné osobě, kterého si zahrál Alfred Molina (mimochodem skvěle) mě bavil asi nejvíc a stal se mým oblíbencem. Některé triky, pravda, více-méně přitažené za chomáč vlasů, celkový dojem ale velmi dobrý! K filmu se určitě ráda vrátím, stojí za to. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný popcorn, který mě po dvě hodiny slušně bavil. Čekal jsem to horší, že se budu hrozně nudit, ale ačkoliv to se nestalo, stejně není výsledek nijak zvlášť výjimečný, abych se k němu musel kdy vracet. Příběh je neskutečně schematický, tak jak je u letních blockbusterů zvykem, všechno je naprosto dokonale pečlivě naplánováno tak, že film "nemá duši". Je to řemeslo, dobře zvládnuté, ostatně klasický hollywoodský styl se ustálil již počátkem 20. let a od té doby se v podstatě neměnil. Jake je samozřejmě sympaťák, stejně jako Ben Kingsley. Výstupy Alfreda Maliny byly poměrně zábavné, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že jsou strašně křečovitě přidané, aby byl film vtipnější. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jake je prkno, Gemma má sex-appeal primalexové stěny, ale když se ten film rozjede, hrozně těžko se do něj strefuje, i přes chatrný scénář a vcelku neinteresovaného Newella. Ten se veze na písečné vlně obřího rozpočtu, slušně zabydlené mytologie (film vždy podrží vedlejší postavy, které dodávají humor i texturu děje) a dobrodružného feelingu, který nesmáznou ani Gyllenhaalovy telecí pohledy, ani roztřesené akční scény, ve kterých někdo zoomoval víc, než by bylo zdrávo. V režii někoho jiného by to možná bylo dospělejší a snesitelnější, ale Bruckheimerova ruka je naštěstí celkem pevná. Až tržby zřejmě rozhodnou o tom, jestli se dočkáme dalších pokusů, ale napoprvé to jakž takž vyšlo jak po stránce blockbusterové letní omáčky (v souboji s Titány Prince o notný chlup vede), tak co se týče herní adaptace (dost nevěrné, míchající dohromady Prince a Assassins Creed). Teenageři budou spokojení, hráči nebudou utíkat a labužníci nestihnou díky razantnímu tempu krvácet. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nevím sice, proč se při tak velkém rozpočtu scénaristé a producenti zalekli nějakého epičtějšího pojetí příběhu, tedy s opravdu úžasným a rozsáhlým fantasy světem a hlavně s opravdu děsivými monstry a nějakými nebezpečnějšími bossy, ale stále je to dostatečně přijatelný zástupce tohoto žánru, který má sympatické obsazení i přijatelný příběh. Konec sice mohl být podle mně dotažen trochu lépe, ale proč si to prostě neužít, když je to tak pohodové a vcelku rychle uplývající. Vizuální triky jsou v pořádku no v rámci akčních scén už pomalu přestávám doufat, že se režiséři jednou poučí a začnou nám dávat opravdu přehlednou a pořádnou řežbu bez toho střihu a divně se pohybující kamery. To snad dokáže jenom Snyder a možná ještě pár dalších vyvolených, o kterých ani nevím. Gylenhaal se ale snaží velmi a jeho princ tak nakonec není nijak špatný. No Arterton je opravdu velmi obdařená mladá herečka a to ve všech směrech. Líbila se mi už v QoS, kde v klidu strčila do kapsy i Kurylenko a tady svůj koncept vznešené a tak trochu ukecané princezničky dotáhla do zdárného konce. Je to opravdu velmi pěkné stvoření. Kingsley standartní. Na hru to tedy nemá zdaleka, no jako takový klasický pohádkový příběh z Orientu to jde. Ale opravdu čekám, který film podle hry konečně prolomí to prokletí průměru a hlavně i dokáže něco vydělat. Protože noví Piráti z tohoto nebudou ani náhodou. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

  • Choreografii bojů filmu měl na starosti David Belle - vynálezce parkouru. (Mertax)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama