Reklama

Reklama

Indiana Jones a nástroj osudu

  • USA Indiana Jones and the Dial of Destiny (více)
Trailer 7

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (888)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No konečně film, kde američan a britka mluví starořečtinou jen s nepatrným přízvukem a ne jako když mají plnou hubu ovesných vloček. Na to, jakou měl ne moc pozitivní pověst (protože každý se musí povyšovat a tvářit, že jeho h***o nesmrdí), skvělý zážitek. Akorát tedy jako obvykle zaostřené na titulky a nikoli na film, takže na konci strašně bolí hlava z toho, jak je v CZ podřadném kinu mizerná technika. Pořádně zaostřené filmy jsem viděl jen v zahraničí :-( Indy válí, dík za něho, a samozřejmě značnou část dojmu dělá důstojný padouch, který je velkým hercem, a odvaha do toho šlápnout i na stará kolena. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Nový Indy hrozně trpí na to, že má po většinu času prakticky nulovou atmosféru, a prostě to není to tradičně hravé „jonesovské" dobrodružství, které ve všech předchozích případech pod taktovkou Spielberga perfektně fungovalo. Ač se může Ford snažit jak chce (a charisma má stále na rozdávání), Nástroj osudu je tak v jádru velmi plytkým příběhem s repetitivní akcí, zajímavým artefaktem a nudnými vedlejšími postavami (čest panu Shawovi a relativně zajímavému Schmidtovi). Třeba taková Helene je podle očekávání zdaleka nejbídnějším společníkem, díky kterému si člověk ještě rád vzpomene na uječenou Willie z Chrámu zkázy... S kritizovanými triky přitom moc problémů nemám, jenže tohle je nuda, kterou už nikdy nepotřebuji vidět znovu. Vážně, ten film nemá snad jedinou scénu, kterou bych si rád zopakoval doma v klidu u televize... Forda s Williamsem sice za jejich výkony pochválím, ale už dlouho jsem z kina neodcházel takhle prázdný. To si příště radši pustím třikrát po sobě Křišťálovou lebku. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Možná hodnotím trochu mírně, ale jako nenáročná zábava to ujde. Smysl natáčet dalšího Indyho s 70letým hercem teď neřeším. Úvod ve vlaku s mladým Fordem a vlastně všechny akční scény jsou fajn, scény, kde se mluví a snaží se vysvětlovat děj jsou slabší a trochu zmatené. P.W.B. není moc sympatická a nechápu, proč si autoři myslí, že si ji lidi oblíbí. Odteď SPOILER. Závěr ve starověku mě potěšil moc a vůbec jsem nepochyboval, že tam Indy zůstane. Bylo by to krásné zakončení života této postavy. Proto mě poněkud zaskočil (nemile, ofc) skutečný konec. Evidentně americkým bydlenkám na testovací projekci se konec nelíbil a chtěly, aby se Indy vrátil k Marion... Tak snad aspoň bude původní konec v bonusech na BluRayi...:/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nástroj osudu je labutí písní, která musela vzniknout, aby legendární archeolog mohl konečně odejít na věčný odpočinek. Mangold rozjede festival CGI brykulí, a aby toho nebylo málo, tak možná přijde i Archimedes. Hitler totiž nemohl. Už minule byli ufoni k smíchu, ale stroj času není o mnoho lepší. Finále je celkem emotivní, ale celé to zase zachrání Williams, jehož geniální motiv posunuje zážitek z každého dílu série na úplně jinou úroveň. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME ZÍSKAT GRAFIKOS DŘÍV NEŽ NACISTI. …“ Na úvod „omlazenej“ Ford – kurva ano, tohle by mohla bejt budoucnost kinematografie. Žádnej problém s úmrtím, se stářím… Bohužel ne všechno to digitální bylo parádní, takže ona AI ještě má na čem pracovat! Příběh je takovej, jak má bejt – nenudící, fajn honitba za archeologickým artefaktem, která je opravdu dobrou rozlučkou s nezapomenutelnou postavou mýho mládí. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Nacista Jürgen Voller alias Schmidt má odkazovat na americkou poválečnou operaci Paperclip. 2.) Mechanismus z Antikythéry je skutečný artefakt, který se zřejmě dochoval šťastnou náhodou. Nebyl roztaven jen proto, že zůstal v lodi na mořském dně. 3.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (60)

Zajímavosti (47)

  • "Nástroj osudu" odkazuje na skutočný artefakt, ktorý údajne vynašiel Archimedes (Nasser Memarzia) a bol nájdený v 2000 rokov starej lodi objavenej v roku 1900. Avšak jeho názov Antikythera neodkazuje na názov zariadenia samotného, ale na ostrov, pri ktorom bolo nájdené. (Arsenal83)
  • Harrison Ford se před natáčením vyjádřil, že nebude ve filmu hrát s Chrisem Prattem. Konkrétně odpověděl: „Buď on nebo já“. Chris Pratt byl totiž kandidátem na roli Indiana Jonese a uvažovalo se o tom, že by se o roli dělili nebo ji Ford v nějaké části filmu symbolicky předal svému nástupci. (Geralt z Rivie)
  • Helena (Phoebe Waller-Bridge) má v jeskyni problém se svítilnou, která špatně funguje. Jakmile dojdou k hrobce, položí na ni úplně jinou svítilnu, než kterou držela chvíli předtím v ruce. (LaserJet)

Související novinky

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama