Reklama

Reklama

Svatba podle Margot

  • USA Margot at the Wedding (více)
Trailer

Margot Zeller (Nicole Kidman) píše povídky, ve kterých si nebere servítky. Na neštěstí přijíždí na přípravy svatby své volnomyšlenkářské sestry Pauline. V okamžiku, kdy se poprvé střetne s jejím nastávajícím Malcolmem (Jack Black), nezaměstnaným umělcem, zasadí do jejich harmonie semínko pochybnosti. Jak se blíží svatba, následuje jedno neštěstí za druhým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Terva 

všechny recenze uživatele

Po hodině filmu, jsem cítil bolesti hlavy z těch neustálej hádek a vysvětlování. Slovo teplej nebo buzerant jsem slyšel každých pět minut. Jack Black oslnil v naprosto netypické roli, a docela mu sedla. N. Kidman mně v tom filmu moc neseděla a její výkon nebyl na ůrovni. Film byl ukončen ze spoustou otázek a kdyby někdo natočil pokračování už bych se asi nepodíval. Od Noaha Baumbacha jsem nic jiného neviděl, pro mně naprosto naznámej rejža. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zahrany je to paradne, ale jako celek to postrada jakoukoli vypovidaci hodnotu a bliz hodnotitelnej vyznam. Proste sonda. A navic bohuzel s humorem, kterej mi rozhodne nesedi. Psychodrama smrncly tragikomedii, popisujici jednu svihlou osobu a jejiho chudaka syna a nenabizejici zadny odpovedi, jen miliardy moznejch, nicmene nedulezitejch interpretaci... ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Co to je? Mysleli si snad, že vytvořili přirozenej film? To asi těžko... Margot dělá, že všechno umí, ví a každému radí, ale sama je děsně slabá, takže pořád vybuchuje a s někym se hádá a vlastně neví, co chce... Nejvíc mi na tom asi vadilo, jak je mi tahle osoba neuvěřitelně protivná a něpříjemná, zároveň působí nevyrovnaně... Prostě ani trochu mě to nebavilo, nezasáhlo, nedojalo, nezaujalo, natož rozesmálo... byla to jen splácanina pocitů mezi skupinou lidí, kteří se vzájemně nemají rádi. Ubohej pokus o citovej film, kterej srší trapností a chabostí ! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Existuje taková dojmologie, která praví, že kariéra Nicole Kidman byla v 90. letech podmíněna Tomem Cruisem, což má své opodstatnění, protože mezi Bouřlivými dny a Spalující touhou to skutečně byla jen paní Cruisová. Po té následovalo krátké období, kdy si Nic zamilovali všichni, diváci i kritika a pak... se širší veřejnosti zase ztratila z očí. Proč tomu tak bylo? Ne proto, že by začala točit zcela nelogicky špatné filmy, ale dle mého je možné sledovat filmografii Nic po roce 2004 jako výběr zralé herečky, která se chce bavit, má co sdělit a už nemusí nikomu nic dokazovat. Takže stejně přirozeně se může stát Diane Arbus jako Margot, která má tak velký vliv na svou sestru, že jí (nevědomky) manipuluje ven z nadcházející svatby... Noah Baumbach je velmi zručný autor, který se nebojí rozvíjet vztah dvou sester, srovnatelný s hereckými orgiemi v Prokleté farmě Jocelyn Moorhouse, ve které kralují bok po boku Jessica Lange a Michelle Pfeiffer. Intimita, která panuje mezi sestrami je fantastická, všechny dialogy jsou velmi přirozené a celý film graduje takovým způsobem, jako kdybyste si celý ten příběh s Margot a její rodinou odžili také. ()

katchi odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Vážně nechápu o čem film byl, co byla hlavní myšlenka. Jen vím, že to bylo příšerné. Všichni byli retardovaní a hádaví. Nicole Kidman byla nesnesitelná. Vypadala jak nějaká 55 letá Máňa z kravína, hrála strašně a chovala se jako psychopatka. Hlavně ten film už nechci nikdy vidět. Doslova jsem ho protrpěla. Ani pohled na polonahého Jacka Blacka mě příliš nepotěšíl :D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film se původně měl jmenovat "Nicole at the Beach", ale po příchodu Nicole Kidman byl název změněn, aby nedošlo k nedorozumění. (Agoran)
  • Film získal v roce 2007 na filmovém festivalu Peníscola Comedy 2007 dvě ceny, a to v kategorii nejlepší herečka (Jennifer Jason Leigh) a nejlepší režie (Noah Baumbach). (Terva)
  • Na scénáři k této dramatické komedii se podílel francouzský režisér Eric Rohmer. (Agoran)

Reklama

Reklama