Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jediný důvod, proč jsem si Flood pustil, jsou jména Robert Carlyle a Tom Hardy, bohužel i na nich samotných je vidět, že tomu, co hrají, vlastně ani moc nevěří. Film je sterilní jak šedesátiletá stará panna na operačním sále v Motole. Nudu nezachraňují ani docela podařené triky (Londýn pod vodou vypadá vážně zajímavě) a ani již zmiňovaní herci. Tak proč jsem tomu tedy probůh dal nadprůměrné tři hvězdy? Ono to totiž i přes ten nudnej scénář nějak záhadně funguje a já jsem se ani nenadál a už běžely závěrečné titulky. I přes to bych tento film doporučil jen na vlastní nebezpečí... ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Ze dvou na tři hvězdy zvedám za to, že se to dá brát i jako hraný dokument o té skutečné protizáplavové hrázi, přehrazující Temži na okraji Londýna. Zajímavá apokalypsa, šikovně využité dobové záběry skutečných záplav v Anglii a pominu-li protivnou rádoby dramaticky cukající kameru (dtto přehnaně nervózní střih) a pár klasických nešvarů standardní šablony katastrofických filmů, bylo našlápnuto k docela zdařilé potopě (trochu cynické vůči nebohým Londýňanům, ale zaplavené to měli fakt pěkně :-). Pak vlna překonala bariéry na Temži, hlavní postavy filmu totálně zblbnuly a děj filmu se zvrhnul na prachsprostou komedii, pitomou jak od společnosti Asylum. (Teď si bezdůvodně skočíme z hráze do vln, však? A po Temži spolu s troskami připlouvají další a další hovadiny). Samozřejmě čert vem ty statisíce utopených, zato k jedné rodinné tragédii, opsané snad odněkud z telenovely, nám pěkně zahrajou, dramatické i tklivé melodie (jak z LOTRa). Škoda. Přitom matka příroda se zde opravdu činila, seč jí síly stačily. Jenže ani sebevětší přílivová vlna si očividně neporadí s velikými klacky , které jí pilně hází pod nohy katastrofálně blbý scenárista. ()

Reklama

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Katastrofický Béčko jako řemen. Viděl jsem dost podobnejch snímků (většinou americký a německý produkce) a tohle je rozhodně jeden z těch (nej)lepších. Pěkný efekty, ne úplně nesmyslnej příběh, fajn herci. Škoda toho trochu klišoidního závěru, odehrávájícího se převážně v interiérech (asi došli peníze). 3,5* ()

dozana 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat byla to nuda, a ještě k tomu dvoudílná....chtělo to zkrátit na polovinu, domyslet pár věcí (jako Robert Carlyle se potápí v rozvodněné Temži a vždycky se vynoří na tom samém místě a v záběrech pod vodou není žádný proud??), jo a potom taky chemie mezi hlavními představiteli pro mě nefungovala, takže verdikt hodně slabý průměr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zase nieco mimo Hollywoodu, tentokrat z Velkej Britanie. Reziser Tony Mytchell mi sice toho vela nehovori, ale tematika - zaplaveny Londyn - je maximalne zaujimava, PC efekty na urovni, Robert Carlyle /Trainspotting/ to dobre zvlada, a pritomnych ludkov sa podarilo zachranit - takze jo, za mna spokojnost a slusny priemer : 69 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Lokácie v Kapskom meste boli použité na cestu Whitehall, škótske pobrežie a Londýnske metro. (Mihail123)
  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)
  • Použité boli aj archívne zábery z dediny Boscastle. (Mihail123)

Reklama

Reklama