Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

castor 

všechny recenze uživatele

V rakvi je holt každý za dobráka. Ale stačí už jen první nakouknutí na nebožtíka (toho zaměněného) a je jasné, že tady budou slzet hlavně diváci. Tvůrci na půl druhé hodiny zatáhnou do komediálního světa, který divák nechce opustit. Dlouho tu nebyla komedie, která by mě bavila bez hluchých míst po celou svoji délku, měla netriviální a skvěle vystavěný děj, velmi slušně vykreslené postavy a ještě dokázala dojmout. Jako drobnou výtku bych možná uvedl, že chybí právě nějaká skutečně hlavní postava, ale nespočet vedlejších bizardních postaviček to dokonale vynahrazuje – navíc nejsou ploché, ale dokáží si to své místo na slunci urvat. Když už se pak tu a tam stane, že se tvůrci dostanou do úzkých, nesloží zbraně, ale posunou scénu po svém dopředu a ještě do ní vpraví nějakou další perličku. Prostě černý britský humor v plné síle.. díky za něj!! Silných 80%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá komedie plná pro mě neznámých herců. Pravda, má trochu pomalejší rozjezd, ale pak následuje smršť skoro sitcomových gagů, které stojí za to! Dlouho jsem se tak nezasmál; britský humor má něco do sebe. 5* je možná přehnané hodnocení, ale letos jsem lepší komedii neviděl. ### "Všechno je tu tak kurevsky zelený." "Nemůžeme ho nechat takhle." "Možná by to táta tak chtěl." # pozn.: někoho možná potěší, že je to koukatelné i s dabingem. # příběh 8 | hudba 5 | humor 9 | akce 0 | napětí 2 | sledovatelnost 9 ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Originál bude vždycky originál, jen se na něj člověk musí podívat dřív než na remake (který je téměř na chlup stejný), jinak si ho tak neužije. :D V tomto filmu se neobjevuje tolik výrazných hvězd jako v remaku, ale na druhou stranu je tento film zase reálnější, proto má každý něco a netroufám si říci, které dílo je lepší. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, nebudu chodit dlouho kolem horké kaše; celkem zklamání. Skoro 30 minut jsem čekal na to, než se film "rozjel", ale ani potom to nebyla žádná velká sláva. Několik podařených fórů či úsměvných situací tu bylo, ale jinak nuda a slabota (typický britský humor, o kterém tu někteří píší, jsem v tomhle snímku skutečně nějak neobjevil ;-)). Bude to za 3*; tenhle film je podle mě nadhodnocený. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na téhle komedii se mi líbilo to "rozdělení" - do půlky se jedná spíše o takovou bláznivější komedii, od půlky se jedná o takovou černější, místy hodně černou a parádní komedii. A to mám rád. Scény s LSD, strýc na vozíku, vydírající trpaslík… Hodně dlouho jsem uvažoval nad plným počtem, ale jsou zde i hluchá místa, proto dám "jen" výborných 80 %. A z herců mě nejvíce potěšil Kris Marshall, u kterého se mi zdálo, že nedostal tolik prostoru (což je škoda, on by dokázal utáhnout většinu scén i sám). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)

Reklama

Reklama