Reklama

Reklama

Hotel Chevalier

  • Francie Hôtel Chevalier
Krátkometrážní / Drama / Romantický
USA / Francie, 2007, 13 min

Obsahy(1)

Do hotelu za mužem přichází jeho přítelkyně, od které utekl. Setkávají se oba v okamžiku, kdy již začínají oba toužit po tom druhém. Barevně naladěná romantická komedie představuje první část filmu Darjeeling Limited. (Schobul)

Recenze (130)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pshimi byl tímhle mini-dílkem okouzlen. Teda okouzlem zadkem hlavní představitelky, Natálky Portmanové, a nevěřím, že dokázal potom sledovat něco jiného, nebo mít oči zaměřené někam jinam než na onen bod G. Na Hotel Chevalier se ale i tak hezky kouká, hlavně se mi na něj hezky kouká, protože v něm hraje opravdu hodně hezká francouzská muzika, která se do něj neskutečně hodí. Přirovnal bych to tak nějak k muzice, kterou slýcháváte ve výtahu luxusního hotelu, takhle to všecho hraje v jednom z pokojů hotelu, který si za prvé dává za úkol nabrat romantickou podívanou příjemným nezávislým směrem a taky se mu to hezky pěkně podařilo. --- 65 % --- ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Hmm.... takhle nějak si představuji tu zrádnou, neovladatelnou bezmocnost nad tím když po někom toužím a zároveň se toho pocitu děsím a hlavně nejsem schopen jednat podle toho co mi říká ten poslední zbytek rozumu, ta posedlost při které se vznáším a jsem drcen dopadem současně. Láska, ta proradná lichvářka s úrokem tak vysokým, že od začátku je jasné, že mě zruinuje, ale já si stejně půjčím, bez soudnosti se upíšu a pak v slzách, po každé s bolestnou vzpomínkou, zpětně splácím a když je dluh srovnán, začnu se ohlížet po jiné zničující investici. Ne, nevěřím v návratnost, nevěřím v trvalý zisk a doufám, že přestanu i prahnout po té chvilkové užitkovosti.... ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hotel Chevalier, těžké o něm něco napsat, když to má 13 minut. Atmosféra je vybudovaná kouzelně a Wes Anderson mi opět předvedl, proč ho mám tak rád. Skutečně působivá režie, všechno to ovšem vyznívá tak trochu do ztracena právě proto, že je to tak krátké. Já to ovšem beru jako součást Darjeelingu, takže jsem původní hodnocení 3*** po uvážení zvedl na čtyři (jako jsem ohodnotil i Darjeeling). ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Možná nejzajímavější pobídka na film Wese Andersona, jehož styl mi na poprvé příliš nesednul. Naprosto krásně vypadající film nesoucí se ve francouzském nádechu, který navíc pozdvihuje takřka perfektní hudební doprovod.. Kraťas s lascivní Natkou, kde předvádí, jak krásný kousek ženy to je.. Jestli ale neměla Natka napoprvé podlehnout v něčem zajímavějším, o čemž by se pak ještě zpětně mluvilo ve stylu "jo a navíc je tam Natalie Portman v celé svojí kráse". Bohužel tohle je tak nějak vrchol, co tady režisér předvádí.. Nevypadá to špatně, ale je to smutně o ničem.. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá když si Wes natočí něco pro radost. Tímhle magickým kraťasem, který dle mého názoru s Darjeelingem nemá pranic společného (jasně postava, kterou nám představuje, ale jinak není proč - i když bez něho je asi nepochopitelný), Mě vážně dostal. A není to jen nahou Natálka, ale i v takové kraťasu je napěchovaná celková atmosféra, která mě zaujala už na Darjeelingu. Možná je tady ještě vyšponovaná do vyžších úrovní. Tleskám. "Chceš vidět můj výhled na Paříž?" ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno