Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Pravdupovediac na tento film som sa tešil ako malý chlapec, pretože takéto comebacky neprichádzajú každý deň, ale musím (aj keď nerád) konštatovať, že sa to atmosférou blížilo k jednej (ľubovoľnej) slabšej časti X-Files. Hoci bolo veľmi príjemné opäť nasávať ten nádych a vidieť znovu Muldera a Scully-ovú :), čakal som proste viac. Od comebacku jedného z najkultovejších mysterióznych seriálov v pôvodnom hereckom obsadení som chcel mrazivejšiu atmosféru a taký ten sprány x-náboj. Film nebol zlý, ale som si istý, že všetci sme čakali viac. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku jde o tuctovou kriminálku, bez nějakého znatelnějšího nádechu mysteriózna. Pravda, krimi trochu drsnější a rozhodně napínavou, leč nepříliš nápaditou. Problém filmu je navíc v tom, že divák neznalý seriálu vůbec nebude tušit, která bije, pokud jde o vztah Muldera a Scullyové a jejich partnerské problémy tak budou takového diváka míjet a spíše nudit. Jako samostatný film to příliš nefunguje, fanoušci Akt X, těšící se na nějaké "paranormální jevy", budou vydatně zklamáni a spokojeni tak mohou být jen ti, kteří se vyžívají ve vývoji vztahu obou hlavních hrdinů. Natočené je to slušně, potřebné napětí se dostavilo, ale po scenáristické stránce žádný zázrak. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže doopravdy se žádná sláva nekoná, přečetl jsem dost slabých recenzí, nepříliš lichotivých komentářů, ale pořád jsem měl kapku naděje, že to přece nemůže být tak slabé. Omyl. Příběh je plytký, akorát průměrný díl natáhnutý na celovečerní snímek. David Duchovny a Gillian Anderson se vrátili, ve filmu to mezi nimi jiskří, sluší jim to, ale to není to co mě lákalo. Kámen úrazu už bylo obsazení vizionáře, který mi do role totálně nesedl…to jeho přehrávaní. Nejlepší okamžik už zmiňovaný „joke“ s fotkou Bushe ;-D 5/10* ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

těšila jsem se jak na Muldera a Scullyovou z kanálu vyskočí obří housenka, aby to neměli jednoduchý tak se k tomu připletou mimozemšťané a jako třeštičkou na dortě, budou zápasit se zmutovaným člověk.. a ono prdlajs. Jediný "nadpřirozený" úkaz byl pedofilní kněz, který byl zároveň médium.. to mi ale nestačí. Úžasná krimi podívána s názvem Chci uvěřit.. ano, to beru. Ale co to Akta X před tím?? zklamání:( čekala jsem večeři minimálně o dvou chodech.. a dostala jsem jen rohlíku a za dobré chování i máslo :( P.S. SPOILER.. lidem si přišijte třeba ty hlavy dvě.. ale se psi na mě nechoďte!! jinak bude zlá :( :-D ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna krátká scéna s hlavními hrdiny. (Lucasion)
  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)
  • Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe. (cariada)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama