Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh na jedné straně s velkou snahou po lepším životě, na druhé straně s touhou získat nelegálně peníze loupežmi či černého obchodu s drogami. Dílo, které ukazuje, že vše zlé je k něčemu dobré se mi velice líbilo. Zvlášt výkony obou hlavních herců. Ať už Ethan Hawke či snad ještě lepší Mark Ruffalo se dokázali do rolí toho příběhu skutečně vžít a spolu s bezchybnou kamerou dokazáli vše realisticky připravit. To všechno je podpořeno ještě tím, že jde o zfilmovaný skutečný příběh, což se mi zamlouvá ještě více, než kdyby to byl prachobyčejný výmysl scénáristy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně teda musím ocenit herecké výkony Ruffala a Ethana Hawka - jejich vzájemný vztah jako dvou gangsterských bratrů, projevené emoce i veškeré herectví okolo je zde na vysoké úrovni a není jim co vytknout. Problém je v tom zbytku, protože What Doesnt Kill You je sprostě obyčejný "výpravný" film o dvou random sourozencích pracujících pro gangstery a my 2 hodiny jen sledujeme jejich život. Celé je to strašně rozlítané a nekonzistentní, střihy působí zmatečně a skáče se z jedné scény na druhou v rámci sekund bez jakékoli návaznosti - zkrátka nám tvůrci předávají hromadu informací a dějství v omezené stopáži a celé to pak působí dost neosobně, neuceleně a nedává to divákovi čas najít si k postavám cestu skrze vlastní emoce. Díky tomu pak víceméně jen sledujeme děj, který se žene dopředu jak vlak, ale nedostáváme prostor na jakoukoli vlastní interakci s filmem a je to prostě bídná nuda. Nebrat. Druhá hvězda jen z úcty k hlavním hercům a jejich výkonu. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Brian Goodman se stejně jako Olivier Marchal (Válka policajtů, MR 73) rozhodl točit o prostředí, které dobře zná a čerpat z vlastních zkušeností. Narozdíl od francouzského kolegy mu ale shází talent i píle a tak je biografie dvou nicotných gangsterů jen další z řady nevyčnívajících krimi bez pořádné režie a kupodivu ne moc dobrých hereckých výkonů. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Hloubavé drama o těžkém údělu nedobrovolného gangstera nebo spíše akčnější a dějovější god damn fucking robbery ve stylu Affleckova Města? Snímek potápí právě to, že se sám nedokáže rozhodnout o čem že to vlastně má být. A pro mě místy ne moc přesvědčivý Ruffalo se v tom chvilkama taky pěkně plácá. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zase driapu. Postávajú, pokladničky smutno visia na krkoch, valia na človeka psie oči a driapu. Pri slove „prispejte“ odskakujem ako od Ukrajinca. Čo nie je na mne vidieť, že mám vo vrecku posledných päť libier šterlingov a že sa za mnou ťahá kŕdeľ nezaplatených splátok za toaletný papier a ponorku? Navyše je sychravo, mrholí a v takomto nečase musím potom obchádzať každú stojacu osobu na ulici, či už fajčí alebo nie. Automat v Tatrabande sa mi zveril, že požadovaná transakcia bola zamietnutá a že sa mám obrátiť na toho dementa, čo mi kartu vydal. Obrátim sa radšej na predajcu pančúch, v nestráženej chvíli potiahnem synovi pištolku na guličky, napíšem na ňu žltou fixkou veľkým tlačeným „ŽE DEVINA“ a tiež sa poobzerám po nejakom aute s hotovosťou, nech prispeje. Ak ma nechytia, prispejem tiež, aj sociálnym prípadom s husľami. Zatiaľ môžem prispieť len štvorkou tejto skutočnej udalosti. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Motivem filmu a základem příběhu jsou zážitky režiséra Briana Goodmana z poloviny 90. let. (oje)

Reklama

Reklama