Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

oje 

všechny recenze uživatele

Komorní drama s příjemnými hereckými výkony o životě dvou pouličních zlodějíčků, které by sneslo i o něco náročnější kritiku, může nechávat díky obsazení nabít dojmu ambiciózního filmu, ale blíží se spíše nezávislé srdcovce. Nosnou konstrukcí filmu tak není jako v klasických případech konkrétní zápletka, nýbrž lidsky odvyprávěný příběh, postupný vývoj charakterů a sonda do duše utrápených chlapů z ulice, které do loupeží nežene jen nerozvážnost, jako spíš problémy známé každému z nás. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

No jak už sem psal včera jinde,žánr krimi mě baví.A bavil mě i tenhle příběh dvou zlodějíčků podle skutečnosti.Škoda jen celkem průměrné režie.To mi ale zase vynahradilo obsazení Marka Ruffalla,který je mi hrozně sympatický a tak sem ani nemohl jinak než jeho postavě držet palce.Taky si nepamatuju,že by to kdy tak slušelo Amandě Peet.Mmm....Ani chvilku sem se nenudil a příběh se mi líbil. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, tak další obyčejnej film. O dvouch kriminálnících, se kterejma nejde v jejich situaci soucítit, protože to je spodina lidstva. Jestli je to fakt podle pravdy, jak se tvrdí na začátku, tak nechápu, jak jim může v americe fungovat sociální systém a celej zasranej systém. Jak se příběh odvíjí, zjišťujete, že vám to vůbec nic nedává. Jenom to plyne a plyne á.... a plyne. A drogy a loupeže a zločinnej život jsou špatné, áno? ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky natoceny pribeh. Co sa vlastne cudujem, ked ho napisal sam zivot, vsak? Musim pochvalit herecke obsadenie, peknu kameru a hlavne mam slabost pre old school "kriminalno-mafianske" filmiky, ala Sopranovci :) V tomto filme s tymi zlymi sympatizujete, aj ked vam moralny imperativ non stop tuka v hlave a varuje vas: Toto su ti zli, Toto su ti zli... Ale pre mna na konci vyhral aspon jeden a drzala som mu palce. Vyborne... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Podobných žánroviek je naozaj dosť, no ja som vždy rád, keď narazím na ďalšiu z nich. Ide o príbehy z drsného prostredia pouličných kriminálnikov, ktorí ale nie sú bez duše a tak sa dennodenne trápia (možnými) následkami svojich činov. Tento je síce kvalitne obsadený, ale aj takých je nemálo. Zásadný problém vidím jedine v tom, že sa do tých 100 minút snaží vtesnať príliš veľa udalostí a musí preto robiť unáhlené skoky v čase. Hudba tohto pre mňa neznámeho skladateľa a debutantská réžia, si však jednoznačne pozornosť zaslúžia. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Motivem filmu a základem příběhu jsou zážitky režiséra Briana Goodmana z poloviny 90. let. (oje)

Reklama

Reklama