Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (214)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem o něco víc. Nedávno před zhlédnutím filmu jsem sledoval seriál o Viktorii a přestože jsem neviděl všechny jeho díly (a tudíž jsem jej ani nehodnotil), poměrně malý časový odstup se promítl i do dojmu z tohoto zpracování. Chválím samozřejmě Emily Blunt, kostýmy, atmosféru doby, atd., avšak celkově mě tento počin nenaplnil tak, abych si jej chtěl ještě někdy pustit. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Emily Blunt robí z Victorie neodolateľnú mladú ženu. A tu končia klady snímky. Film so svojím nepovzbudivým vtipom a zle spracovanými postavami nestojí za pozretie. Je to film, ktorý nie je poučný ani zábavný. Prispieva tak k reprezentácii kráľovnej Viktórie ako k nekultúrnej ikone. Film sleduje život „mladej Viktórie“ od detstva po deň, kedy sa stala schopnou kráľovnou. Jej život je bojom o získanie moci, premýšľanie o prosperite krajiny, pochopeniu politiky, zvrhnutiu patriarchátu a správneho zastupovanie rozširujúcej sa ríše. Láska, romantika, filmový aparát cez kostýmy, dialógy a prostredie sú stále dobre vykonané, ale snímok je len jedna veľká sračka, pri ktorej 5x zaspíte. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hezký snímek s fajn herci. Délka 100 minut je naprosto adekvátní a film vás tak akorát nestihne nudit. Příjemní herci jako Emily Blunt, Paul Bettany, pro mě neznámý Rupert Friend (a popravdě, co jsem viděla fotografie z jiných snímků, tak mi přijde že tato role mu sedla asi nejvíce a zaujal mě v ní, ale podle jiných jeho rolí by se tak asi nestalo) a hlavně krásné kostými a troufám si říci, že snad i dobře vyobrazená tehdejší atmosféra. Myslím, že tu byla především dobře vykreslena role manželů aka princů královen - asi nezáviděníhodná činnost. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý romantický film, ale musím pochybovat, že se věrně držel historie. Je známo, že mladičká královna se s Albertem náhodně setkala dříve, než vůbec věděla, že je to Coburgský princ, její nastávající manžel. No, ale film to je pěkný, dobře ukazuje známé rozpory mezi manžely ohledně práce a vládnutí celému britskému království. Emily BLUNT byla dobrá a ani Rupertu FRIENDOVI nelze nic zásadnějšího vytknout. Film patří mezi dobré historické filmy. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama s talentovanou sbírkou herců. O téhle královně jsem dřív věděla akorát to, že je podle ní pojmenována jedna éra, takže jsem si zase jednou rozšířila obzory. Propracovaná výprava a dobová hudba filmu dodávají na realističnosti. Největší výhodou jsou ale určitě herci. Emily Blunt a Rupert Friend byli do svých rolí vybráni dokonale. Na konci filmu jsem měla trochu dojem, že se dívám na pohádku. 4,5* ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Královna Viktorie vládla dlouhých 63 let, což je nejdelší panování jednoho panovníka v historii Británie. (Petulka88)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama