Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Chtěl by být A Boy, místo toho je však navěky Boy A. Pokud už totiž nevinné anonymity toho prvního víceméně dosáhne, tak maximálně v očích ostatních; sám sebe nikdy naplno přesvědčit nedokáže. Hrdina zde tudíž řeší podobný vnitřní konflikt jako protagonista Triage, aby taky snímek hned ve dvou rovinách varioval působivý epilog Tanovićova majstrštyku ... "Only the dead see the end of the war." --- Jmenovat bych přitom mohl i mnoho dalších důvodů, proč si Boy A cenit - jde totiž o nesmírně komplexní záležitost. Vizuál sice zaujme, ovšem nestrhává na sebe přehnanou pozornost; a stejně tak naléhavý klavír vstupuje na scénu teprve ve chvílích, kdy se opravdu uživí. Příkladem precizního řemesla je dál taky scénář jako celek, když vzorově nakládá s flashbacky a pečlivě dotahuje všechny načaté linky. Zkrátka ... smekám, pěkně hluboko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Flashbacky pozvolna odkrývající co a proč (jen hlas, láhev a dým z cigarety brilantně vykreslily absenci otce jako vzoru) se prolínají ze současností, která poukazuje na obtížnost začlenění a vzhledem k povaze společnosti i nulovou možnost rehabilitace dětského zločince. Crowley mě docela otrávil vedením kocoura Garfielda, který mluvou, obličejovou mimikou a řečí těla měl za každou cenu vzbudit soucit a lítost. Bez téhle tendenčnosti by mi A Boy přišel mnohem zajímavější.. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

O tom, jak i ten nejhodnější z nejhodnějších si může v útlém věku definitivně podělat život . Trošku mi tam neseděl ten závěr, jak se najednou slehne zem po jeho "vyvolené" a ani to imaginární setkání na molu s ní nebylo zrovna nejšťastnější, pár věcí nedořešených, nebo nevysvětlených (např. vztah jeho kurátora k synovi). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film výborně pracuje s tajemstvím. Dlouho před námi skrývá hrdinovu minulost a nutí nás se ptát, co je to vlastně zač? A kým byl? A může před tím utéci? A podobně. Režisér John Crowley jednak našel velmi dobrý klíč k uchopení látky, ale hlavně všechno vsadil na neznámého začínajícího Andrewa Garfielda, jehož herecký výkon je natolik přesvědčivý, že už jen kvůli němu stojí za to film vidět. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Snad jenom moje určitá slabost pro britský filmy a jedna dobrá písnička zachránily pro tohle obyčejný drama aspoň průměrný 3-hvězdičkový hodnocení. Dlouho to vypadá jenom jako takovej obyčejnej, nepříliš zajímavej film o životě jednoho skladníka, kterej působí tak trochu retardovaně. Občasný vzrušení přinese jenom pár flashbacků z dětství hlavní postavy. Úplně na konci pak konečně dojde k nějakýmu zvratu a začíná to vypadat celkem zajímavě, jenže to už je moc pozdě. Když jsem tady viděl hodnocení 84%, čekal jsem hodně. A dostal jsem docela málo. Jinak největší masakr z filmu je scéna, kdy fízlové vyšetřujou dopravní nehodu a nejvíc je na tom zajímá, jak je možný, že někdo přeříznul bezpečnostní pás nožem, když v Kingdom of condom je nelegální u sebe nosit nůž :-) 55% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama