Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Smok 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu a miesta deja film pre mňa vyzeral zaujímavo, no nakoniec z toho vzišla len detektívka, ktorá splašene poskakuje medzi dvoma dejovými líniami a nevie si vybrať, ktorej sa chce vlastne venovať. Korunu tomu nasadil Tommy Lee, ktorý ako predrsnelý obstarožný policista všetky vraždy vyšetruje a s nikým sa nesere a nemá problém veci vybaviť s hocikým aj ručne. Či toho bitkára už vychrtlému dôchodcovi niekto uverí, to je iná vec. Tým pádom mi tu TLJ, ktorý mal celý film ťahať, nemá čo ponúknuť, a porovnávanie Tommyho s Clintom mi tiež zrovna vhodné nepríde, lebo Clint hrať vie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones ve své klasické roli zamlklého strážce zákona v poněkud přepostavované, přezápletkované a vůbec celkově přeplácané krimi. Tavernier rozehrál tuhle partii na všechny strany a já z toho nakonci získal pocit, že ani jednu linii nedotáhl do úplného konce resp. dotáhl, ale ty závěry byly příliš povrchní a rozhodně mě neuspokojily. Na druhou stranu potěšilo herecké obsazení, ačkoliv jak Goodman, tak Kelly Macdonald, Peter Sarsgaard a již zmíněný Tommy mají na kontě kvalitnější role. 50% ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha zdĺhavý a nerozvinutý dej nastolil chvilky nudy, ale nevadilo to príliš, pretože film mal svoje aké také čaro a udržiavalo si svoje tajomno. Navyše sa tu dívame na tradične dobrého Tommyho a zopár ďalších fajn hercov. Réžia celkom ušla, zopár scén bolo veľmi fajn a zopár mohlo byť v strižni vyškrknutých. Nič nýnimočného, len americký priemer. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Životem orvaný a dávno dědkovatící Tommy Lee Jones v další policejní roli, tentokrát jako šerif vyšetřující vraždu prostitutky v jižanském městě, ve kterém vyplouvají na povrch dávno pohřbené hříchy. Herci jsou typově přesní, jenže snímek jako celek působí neosobně a pro někoho bude obtížné naladit se na pomalou vlnu a proniknout pod povrch. Jižanská atmosféra (po hurikánu) plná močálů a rasistických odkazů nicméně solidní, Beltramiho hudba také, generál z občanské války mi asi jako ostatním moc nehověl. Pro příště: dejte tomuhle chlapíkovi pořádný scénář, zručného režiséra a nechejte ho s bouchačkou, policejním odznakem a tím jeho nasraně unaveným výrazem honit nějaké hovado. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones v úlohe old-schoolového detektíva v old-schoolovej kriminálke s mysteriózno-filozofickou vedľašou dejovou linkou. Všetko je podfarbené bluesovou hudbičkou (veď predsa hurikánmi zmietaný New Orleans) a ešte ako bonus sa objaví Buddy Guy. Som prekvapený z nízkeho hodnotenia (10.12010-58%), ale dá sa to vysvetliť tým, že mystery linka nie každému vyhovie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama