Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (527)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Můžete se o Blackovi myslet cokoliv, rozhodně nevypadá jako Errol Flynn, není to taky žádný další Pacino nebo DeNiro, některá jeho gesta jsou přehnaná a zvukové projevy (obzvláště ještě nadabované) hodně trapné, ale jinak ho mám rád, především díky všem těm jeho rock'n'rollovým a filmovým vskuvkám, kterým se nevyhneme snad v žádném jeho filmu. Tady to jsou Kissáci, Guns'n'Roses nebo Star Wars. No a jako příjemná oddechovka, u které se dá vypnout, je tenhle film naprosto v pohodě. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacka Blacka a mám rád i knižní Gulliverovy cesty, avšak první jmenovaný se zde akorát (mnohdy trapně) pitvoří a s tím druhým nemá film moc společného - akorát na něm parazituje. Herecké obsazení je sice exkluzivní, ale co z toho, když scénář nestojí za nic, technické provedení hapruje a režisér se taky moc nepředřel. A to 3D ani neobohacuje divácký zážitek, jakože spíš prvoplánově ochuzuje divákovy finance. Čistý kalkul. Hnus. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jack Black se jako nesmělý čtyčicátník a s největší pravděpodobností i panic v nudné práci, shodou náhod a svou blbostí dostane do světa, ve kterém je obdivovaným i nenáviděným obrem. Vzhledem k obsazení se mohlo jednat o zábavnou taškařici pro celou rodinu, ale vtipu je zde absolutní minimum a ve většině případů film působí neskutečně trapně. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Gulliver je až príliš veľká hovadina na to, aby sa dal brať aj ako fantasy. Preto zostáva v popredí len humor. A s ním to tiež nie je najlepšie; Film sa sústreďuje hlavne na tých menších divákov a teda aj vtipy sú na detskej úrovni (močenie na hlavného záporáka). Nebyť Jacka Blacka, je možné, že by som išiel k odpad!-u (neskutočne presladený koniec sa len ťažko dá pretrpieť bez ujmy), ale ten Black tam chvalabohu je a s ním aj kopec odkazov na hudobné a filmové klenoty, ktoré priniesli pár momentov, kedy som sa aj úprimne zasmial. Ale viac ako dve hviezdičky dať aj tak nemôžem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)
  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)

Reklama

Reklama