Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani na kilo navíc tu není pražádný prostor. Nabušení válečníci, rozhněvaní vojevůdci a forma tu zase obsah kope pořádně do zadku. Čekal jsem plochý scénář. Přišel. Čekal jsem, že to bude schematické hadr. Řežba, dialog, řežba. Bylo. Čekal jsem hektolitry digitální malinovky. I ta byla. Dokážu vypnout, ale tohle druhé dostaveníčko řecko-perského střetu mě znovu minulo. Hlavně emočně. Scéna končí se zeleným plátnem, gradace chybí. Rozsekávání lidských těl nemůže bavit donekonečna, což se nedá říct o Evě Green. Nehraje často, ale už její debutoví nahotou silně prosycení Snílci ukázali, že tahle světoběžnice platí za to nejlepší své generace. Tady se představuje coby pomstychtivá mrcha, střídá zvrhlé i rajcovní polohy a znovu ukazuje, že by jí slušela nějaká skutečně silná role. Třeba se dočkáme. Já zase vím, že se tahle úderná jatka ode mě nedočkají druhé šance. Netvrdím, že jde o špatné pokračování, jen moc nevím, co na tom všichni vidí. Pro mě znovu vizuálně líbivá nuda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žádnej vzestup říše, ale vzestup Evičky Green a u kluků pak možná ještě vzestup nejmenovanýho orgánu. Digitální krev mě nebrala, výkvět manekýnů taky ne a ty kecy o svobodě beru spíš jako takový retro, protože už stejěn ani nevíme co to je, ovšem film má skvělý digitální námořní bitvy, hudbu která film pocáká adrenalinem až po prdel a především neskutečně luxusní Evičku Green, ta je tady tak sexy, že by nenechala v klidu ani homíky a jako bobnus předvádí svůj herecký standart což znamená totální nadprůměr, ale není to jen Evě, i ten příběh na to, že je to vlastně taková adrenalinově - vizuální kravinka je docela neurážející, tím hlavně myslím provázanost s prvním dílem. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Rodrigo Santoro (Xerxes), strávil v maskérně každý den šest hodin. Na scéně se nesměl příliš pohybovat, aby si neponičil všechny piercingy a řetízky, kterými ho ověsili. Musel se také od hlavy po paty holit. (Cheeker)
  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)
  • Do role Aeskyla byl zprvu obsazen Matt Smith, který ji však později odmítl. Hans Matheson se k ní pak dostal díky tomu, že si na něj úplnou náhodou vzpomněl spoluscenárista snímku Zack Snyder. Matheson se totiž několik let předtím (neúspěšně) zúčastnil velkého konkurzu na jeho projekt Sucker Punch (2011). (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama