Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $105,095Tržby Celosvetovo $27,817,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $455,081 //počet predaných kusov 26,019Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ zaujímavý, roztomilý, odvážny, nápaditý projekt, s krásnou vizuálnou stránkou /80%/ ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Vymysli svět se svými pravidly.. a div se, že se ti v tom diváci budou šťourat! Vztah k Upside down mám dvojí. Na jednou stranu jsem byl okouzlen vizuální stránkou, nápaditostí, kdy se oba světy prolínají. Na stranu druhou, nejde vyhnout se přemýšlení, jestli se zrovna neděje něco, co ony stanové zákony a zákonitosti popírá. (Pominu-li fakt že samotná dvojí gravitace je blbost; a že mi mě docela zajímalo, zda jsou obě planety placaté.) Ke chvále tvůrců lze říct, že jako bullshit mi přišla až poslední půlhodina a předtím jsem se bavil a kochal. Ke kritice tvůrců lze říct, že takhle naivní hrdina si jen stěží získá sympatie diváků. 7/10 ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný romanťák se skvělými herci! Kirsten Dunst je má oblíbená herečka a zde jenom potvrdila, že je vážně skvělá. A Jim Sturgess taky hodně překvapil. Námět a celkový nápad filmu je geniální, je zde propojena láska s vědou a něčím zakázaným, což je v podstatě přirozené, ale tady je to vše ještě více zvláštnější dvěma světy, které se hodně liší a přitom jsou tak stejné. Mě to hodně bavilo; neříkám, že je to naprostý top, ale má to k němu hodně blízko, mohu pouze doporučit! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentáři! Když se opomene všudypřítomná nelogičnost, tak jde určitě o zajimavý počin, kde rozhodně hodně dobře působí vykreslení odlišných světů, kteří jsou si tak blízko sebe. Jim je sympatický, jen kdyby jeho výraz ve tváři vypadal ve vyhrocených situacích, jako že jde opravdu o něco vyhroceného. Chyběla mi tam nějaká dramatičnost. Přeci v takových situacích se lidé stávají šílenými a zuřivými. Ááá, zas hledám chyby... :D Těsně před koncem jsem si říkal, jak by to asi bylo, kdyby měli spolu dítě, no a hned za pár sekund, řekla Kirsten, že je těhulka a jak to s tím dítětem bude. :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady se snad dají hodnotit jen speciální efekty. Zápletka nijaká, film dlouhý, atmosféra na bodu mrazu, přeplácanost obrovská. Tam, kde třeba Dark City pracuje s tajemnem a atmosférou prostředí, tady je vše nasvícené jak na show v Las Vegas, a stejně tak falešné a pozlátkové. Včetně výkonů herců, včetně celé režie a výpravy. Samozřejmě o vnitřní logice ani nemluvím. Už od začátku je to celé takové... hysterické, přeplácané, dravé, místo aby to pracovalo s postupným rozvíjením, nějakým tajemstvím, s budováním atmosféry. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)

Reklama

Reklama