Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Netradiční přístup k pohledu na vlastní vinu, relativitu lidského života, jedinečnost a v neposlední řadě na odpuštění a naději. Není pochyb o tom, že se zde jedná o čistokrevné vztahové a psychologické drama okořeněné troškou tragické romantiky s velmi jemným nádechem sci-fi. Nicméně onen lehounký závan určitého nereálna tvoří pouze pozadí (rozuměj příčinu věcí a současně jejich možné řešení). A v pravdě vlastně netvoří ani příčinu, protože příčinou tragédie není sama druhá Země. Příčinou je lehkovážnost, nerozvážnost, nezodpovědnost - shrnuto zřejmě v pojmu "jedinečná" lidskost. Celkově zajímavé psychologické drama, které rozhodně stojí za pozornost! Čekal jsem a současně se těšil na tento snímek poměrně dlouho a "Another Earth" určitě nezklamala! Brit Marling je výborná! 9/10! ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Kontemplatívna sci-fi depka, ktorá kladie viac otázok ako odpovedí, ale v podstate si to môže dovoliť, keďže je viac tou rozorvanou depkou ako klasickým sci-fi. Plus za Brit Marling, ktorá je skutočne zaujímavá osoba. Svedčí o tom aj fakt, že jej dávajú hlavné role vo filmoch s málo postavami, čiže veľa priestoru. Mínus za kameru, ktorá pôsobila ako keby sa človek za ňou práve učil zoomovať. A to si ja takéto veci bežne nevšímam. Tých 70% je celkom adekvátnych, prikloním sa však k vyššiemu hodnoteiniu, pretože ide o film, ktorý je zrozumiteľný, no napriek tomu necháva priestor na vlastné interpretácie. Tá moja je taká, že sme tu mohli vidieť nebo aj peklo. A to všetko na zemi. A v opačnom poradí. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda Mika Cahilla a toho, oč se ve svých filmech pokouší (a čehož zde dosahuje částečně a v "I Origins" zcela), ale stejně si neodpustím stupidní poznámku: Proč se tak vytrvale snaží dostat na druhou Zemi, když druhá Země zcela očividně cestuje k nim? (A proč nikdo neřve, že všichni umřou - ale to tam možná bylo a jenom jsem to nepostřehla.) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jupiter obživl - dýchal........... Začátek příběhu je celkem krutej. Čekal jsem trochu jiný děj. Film má celkem slušnou atmosféru, zvláštní hudbu a velmi povedenou kameru. Bohužel se mi vůbec nelíbila forma vyprávění. Některé scény jsou moc zdlouhavé a lehce nudí. CITÁT - Já jsem někde na té druhé planetě................ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl za pár korun natočit film, který nebude pitomý a bude mít lehký sci-fi odér, vydal bych se asi podobnou cestou. Tady jsem se ale trochu sekl, jelikož Another Earth je sci-fi víceméně pouze metaforicky. Ústřední dramatická linka o pachatelce smrtelné autonehody, která se sbližuje s mužem, jemuž zabila rodinu, by sama o sobě ustála důstojný televizní film či nějaké to neambiciózní drámo. Scénář ovšem obsahuje zpestřující prvek v podobě zrcadlové planety Země dvě, která se od počátku všem zúčastněným ukazuje na obloze. Tady film nabírá trochu jinou hloubku a je škoda, že možnosti nevyždímal o něco více. Do hry vstupuje vědomí, že na té identické planetě existují naše duplikáty. Co víc přiměje člověka přemýšlet o sobě, než možnost potkat sebe samého? Trapné ticho by patrně vyhrálo a film také v nejlepší možné chvíli končí. Není dlouhý, je dobře zahraný, není náročný a zanechá podnět k zamyšlení. Ani chvíli si nehraje na něco víc. Výborně. 9/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)

Reklama

Reklama