Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (180)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Santa je úchyl! sa zaradil medzi moje obľúbené vianočné klasiky typu Sám doma a Vánoční prázdniny. V pokračovaní sa už nejako vytratila tá správna chémia plná znevažovania Santu, Vianoc a sviatočnej atmosféry. Navyše z malého tlstého blba vyrástol veľký tlstý blb typu Joey z Přátel. Jasne, Billy Bob Thornton je stále skvelý ožrala, stále s chuťou zozadu przní prdelaté či kozaté ženštiny, stále má problém s telesnými tekutinami, ale už nie je tak sympatický, ako keď po ňom drandila nadržaná Gilmorka. Nie je to kolosálny prúser, ani prúser, takže pre fanúšikov jednotky povinná bezpečná jazda, ktorá sa však z pamäti vytratí rýchlo ako kombinácia zemiakový šalát a sladkosti zo sviatočne vystresovaného tela. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dlhoprstí sa vydávajú na nový záťah a veruže nelenili ani tentokrát. Priznám sa, že neobľubujem pokračovania po 15 rokoch, ale tu sa nielenže podarilo zachytiť starých lúpežníkov v starej forme, ale dokonca k nim pripliesť maminku Billyho Thorntona, ktorá má rovnako podrezaný jazýček ako jej synáčik a narozdiel od neho žiadnu šancu polepšiť sa. Nával sarkazmu či sexuálnych narážok je snáď ešte zahustenejší než minule a ja sa rehotal ako už dlho nie. Vrátil sa aj malý tučný anjelik čo za tie roky fyzicky dospel, no mentálne zadrhol niekde na prelome 5 a 6 roku života, takže spieva v kostolnom zbore a v zime nosí kraťasy s tričkom a Tesco rukavice od rohlíkov. Tento druh kontaktu s bezbrannou nevinnosťou sa opakuje a ja sa obával, že film ako minule trochu skĺzne do pátosu, ale to ešte netušil, že pri koncerte vianočných kolied zmäknem ako čerstvá bábovka. Vtedy na mňa tak zapracovali tie mršinky, že bol ochotný pristúpiť aj na túto hru. Ale i keď lump očakávane neskončil v špinavých rukách, finále vyrukovalo s uspokojivým rozuzlením. A záverečná pomsta v nemocnici vydala za všetko a ja mal čo robiť, abych neprebral vedľa snívajúcu polovičku. Bžunda ako sa patrí! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní Santa je úchyl mě bavil pro svojí nekorektnost. A já nevím proč, ale mně se tenhle díl taky docela líbil. Přitom jsem si snažil pročítat různé názory v komentářích, abych pochopil, proč tu dvojka upadla v takovou nelibost. Popravdě jsem ale pořádně nepochopil, proč by tomu tak mělo být. Jediný argument, který mi přišel relativně v pořádku, byl ten, že je dvojka daleko míň vtipná. Jenže to si úplně nemyslím. Já se totiž docela nasmál. Billy Bob Thornton byl opět skvělej a stejně tak se kolem něj točily super herečky. Takže ve výsledku jsem se nasmál a ještě bylo na co koukat. Jasně…film není pro každýho, ale to první díl taky nebyl. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Bad Santa 2 není sprostý ani šílený, ale naprosto bizarní. Humor zde jde za hranice únosnosti a je to opravdu dosti silná káva i pro mě, jakožto milovníka černého a ujetého humoru.Některé situace byly místy dost trefné a svým způsobem originální, ale morálka mi prostě nedovolila se zasmát, což se mi u filmu stalo asi poprvé v životě. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Konvenční komedie plná onanie, souloží (ačkoliv kdyby u vás Christina Hendricks, takhle párkrát zastavila... mnoo nevim) a fucků, se zápletkou, která byla natočena milionkrát. Některé vtipy byly dobré, především jeden dialog. Jenže ten uvidíte v traileru. Celkově bych řekl, že i téměř podobní Šéfové na zabití 2 byly fajnovější. Na druhou stranu není to tak nechutné jako Grimsby, ale pořád je to podobný model sprostých komedií bez špetky originality, za to s pořádně širokým slovníkem vulgarit. Dost podobné věci čekám od Pařby o Vánocích. 35% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Brett Kelly (Thurman Merman) musel kvůli natáčení filmu přibrat přibližně 19 kg. Při natáčení jedl především sendviče s uzeninou a hlavně díky nim se dostal na požadovanou hmotnost. (MessiM)
  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)

Reklama

Reklama