Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 3

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (281)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hvězdička výhradně za Lucy Liu, protože jinak je tenhle rap kung cosi prostě hovadina, doslova utrpením je pak soundtrack, rapový sračky ke kung fu opravdu nepatří, horší muziku jsem slyšel jen u tohohle a to už je co říct. Nečekal jsem žádný zázrak, ale počítal jsem aspoň s pěknými souboji a tak třeba takový Bautista utekl z pomocné školy a udělal tady kariéru chodícího dementa s ocelovou kůží ( ?!), kterému se postaví děsně dobrý a vyrovnaný černý Carradine RZA z kláštera Shaolin s kovovýma rukama. Ve dvojce počítám, že mu useknou i péro, aby si mohl vykovat nový a konečně si ulevit a přestat se srát do filmařskýho řemesla. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem doufal, že si RZA svýma novýma rukama ze železa způsobí nějakou ošklivou nehodu. Nejlépe při vytírání otvoru. Řitního. Nestalo se, takže jsem tuhle imbeciliádu dokoukal s takřka vykrouceným krkem. Můj údiv nad tím do čeho je Kventýn schopen nacpat doláre a v čem jsou Russel a Lucy schopni hrát, totiž neznal mezí. Bravo!...Kristovic Ješíši, ono to má pokračování! No nene. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Kde je železo, tam je i ReZA. Tahle zábavná řezničinka jasně čerpá z Tarantina. To je vidět na stylu. Tupé a zábavné hlášky, tupé a zábavné názvy, tupé a zábavné dialogy. Ze začátku jsem si říkal...Proč Russelle??? ...ale je to prostě pro prdel, ne pro velký prachy. To je vidět. Protože Crowe bere vítr plachet každýmu kdekoli se objeví. Všechno strhává na sebe svým charisma a herectvím. Super žánrová jednohubka. Mňam. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)

Reklama

Reklama