Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 3

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (281)

castor 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je zrádné. Když něco miluju, měl bych znát i míru. Nebo mít u sebe alespoň někoho, kdo mi zavčas dokáže říct do očí, co už je moc. Rapper RZA se považuje za velkého milovníka starých hongkongských kung-fu kousků, předkládá nám solidní béčko s nepřehlednou zápletkou, nelogikou v chování postav, litry krve, sympatické Asiatky a netradičně obsazeného (a roli si užívajícího) Russella Crowea. Ve výsledku špatná režie, ovšem řemeslně vydařená akce (cítit je velezkušený choreograf Corey Yuen). Své momenty to má, takže něco mezi. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

"Quentin Tarantino presents" je krásnej titulek, kterej by chtěl mít ve filmu snad každej, v případě železný pěsti mi to však navozuje dojem, že si ho tam RZA dal bez jeho vědomí jenom proto, aby po tom štěknul alespoň nějakej vořech. Tahle sračka je důkazem toho, že ne každej sen by se měl plnit a že někteří "umělci" z jiný branže, než je film by neměli tak urputně usilovat o jeho realizaci. Pokud vás totiž dokáže nasrat už jenom voice-over sdělující cosi o příběhu, co příběhem snad ani nazvat nelze, tak se někde stala fatální chyba. Tím spíš, že celý to nasrání přišlo už asi po třech minutách filmu, kde sice cákala krev i z obrazovky (což je fajn), ale režijně by celou tu rubanici natočilo líp i pětiletý díte s rouškou na očích. Nehledě na to, že kombinace černoch + feudální Čína + vymaštěnej hip-hop nejde vůbec dohromady (to je věc, kterou by zmáknul fakt jenom Tarantino). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,634,090Tržby Celosvetovo $22,018,988Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,572,759 //počet predaných kusov 150,243Tržby za predaj DVD v USA $6,826,582 //počet predaných kusov 260,257║ Tarantino present "ďalší" Grindhouse biják, priamočiari béčkový akčný výbušný úlet, plný krvi, masakrov, dokonca sa k tomu pridal trošku pribratejší Russell Crowe, akcia výborná, o nude ani reč, takáto akčná uvoľnená oddychovka moja šálka kávy. /80%/ ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Fanouškovský projekt RZA a je to na tom hodně vidět v dobrém i špatném světle. Russell Crowe špičková role, jeho postava by si zasloužila hlavní roli nebo přímo samostatný film. Evidentně tomu uškodil střih, ale bavil jsem se. Vypíchnul bych nápaditou choreografii soubojů Vcelku mě překvapil wrestlingový bijec Batista, který ve Strážcích Galaxie věřím nebude špatný. 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Černoští rapeři se vyznačují nejen špatným herectvím, ale zejména neskutečnou sebestředností, což je vidět zejména pokud se posadí na režisérskou stoličku. A tady to bylo extrémní. Režisér sám sebe obsadil do role, která měla celý film zastřešovat, ale míst toho plkala jednu nesmyslnou větu za druhou a pokoušela se o nějakou filosofickou hloubku, která byla úplně mimo. Pochopitelně nesměl chybět rap, což je k čínským kung-fu lítačkám řízlým tarantinovským grindhousem úplně to nejlepší. I přes to, že se RZA snažil, tak nakonec byly mé dojmy pozitivní. Jednak tu byla kouzelná role Russela Crowea, kterého bych tady nečekal, ale o to víc mě potěšil. Druhak jsem se mohl kochat přehlídkou těch nejkrásnějších Asiatek, které se kdy v jednom filmu sešly a že se bylo na co koukat. No a za třetí to gore a souboje to byla prostě vymakaná pecka. Ne, že by se tenhle film mohl stát kultovním v širším slova smyslu, ale pro ortodosní tarantiňáky by bylo povinností mít ho doma v šuplíku. Jen kdyby se RZA trošku míň díval do zrcadla. Takhle si tím nejsem jistý 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama