Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (281)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří, aby snímek se slušnými ambicemi, neurážejícím rozpočtem i několika slavnými jmény selhal na všech frontách - well doned! Popořádku: děj filmu je nekoherentní paskvil s typickými klišé zlého, nemluvného obra a dobráka kováře, který je... černoch (?) žijící v Číně (?) těžko odhadnutelného století díky mixu feudálních řemesel + hi-tech udělátek (?) a nevhodných fantasy prvků (!). Postavy jsou nezajímavé, herecké výkony mdlé, jediný Russel Crowe zdárně napodobuje... Russela Crowe, zatímco RZA má nulové, ale naprosto nulové charisma. Ve filmu je za hloupého ocáska a přitom i navzdory nedůležitosti své postavy se ustanovil za vypravěče (!), což je totálně wtf, jelikož film vypravěče vůbec nepotřebuje (tzn. je to amatérská berlička). Scénář je přeplácan nesourodými a navzájem nekompatibilními nápady jak z hlediska děje, tak stylu, např. nevhodné užití split screenu, nesedící a nedůstojná hudba (hip hop) - tohle je prostě moc, nefunguje to! Na akčních scénách si tvůrci možná dali záležet, nicméně je jich málo a hlavně jsou zničeny absurdní, nevtipnou a neladnou nerealističností (a zde nemluvíme o humornosti Kung-fu mely, nebo o vkusné estetice nedodržování fyzikálních zákonů filmy typu Iron Monkey), údery a pohyby do sebe zapadají, či na sebe navazují tak rádoby "dokonale", až je to nuda, akci chybí energie a napětí... Ostudné dílo. 3/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve stejné době, kdy Tarantino boduje s Djangem, pomáhá jeho méně talentovaný souputník Roth plnit dětský sen maníkovi RZA. Pěsti ze železa jsou scenáristicky náležitě pitomé, choreograficky slušně zvládnuté (C.Yuen), ale příslušně "hostelovsky" krvavé a vložené flashbacky jsou tam jen proto, aby se před kamerou objevil Gordon Liu a Pam Grierová (naštěstí ne ve stejné scéně). Doufám, že R.Crowe nehodlá kráčet ve stopách M.Branda (fyzický zjev, výběr rolí), a přestože titulní postava vypravěče (samotný RZA) je naprosto matná, přimhouřím oči a prásknu tomu trojku. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

RZA umí hudbu, ale né režii. A neumí ani hrát, protože mu nic nevěřím. Scénář je nehorázně zpatlanej, několik postav, klany Šakalů, Lvů, do toho nějaký vojsko, každej se pere s každým, všichni na sebe nastražují léčky a k tomu hovado Bautista a Rick "X-Blade" Yune. Parádně hustej guláš. V druhé půlce se to trochu zpomalí, separuje, sice to je brutální a krvavé (killbillovské gejzíry), ale ta choreografie nic moc a v dnešní době se mi létání na drátech nelíbí. Russell Crowe s obřím pupkem a oteklým ksichtem v absolutně šílené roli. Lucy Liu luxusní. Vesměs nudných a utahaných 90 minut. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno