Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

Dale 

všechny recenze uživatele

Klasický krimi-thriller, akurát tu nie sú naháňačky na autách, ale na bicykloch. Veľa vecí samozrejme riadne pritiahnuté za vlasy, takže by som to zaradil do kategórie brain-off filmov, ale vizuál vyzerá celkom fajn a jazda na biku, to je moje, takže príjemné odreagovanie, keďže je vonku pol metra snehu a nemôžem si zajazdiť v reále. Ale taký job cyklo-messengera by som určite bral, keďže milujem kľučkovanie pomedzi prekážky, či už pohyblivé alebo nie. Inak jazdenie bez prehadzovačky a brzdy je možno efektné na plátne, v skutočnosti by s tým chlapec asi ďaleko nezašiel, ale brain off, have fun. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutočným zbesilým tempom mi tento fim pripomína legendárnu Lolu, ktorá behala o život. Od začiatku do konca sa neustále niečo deje. A aj keď sa na chvíľu nebicykluje a hrdina si kupuje obyčajný obed, tak vďaka strihu ma film celý čas neskutočný drajv. To že príbeh je jednoduchý absolútne nevadí. Scenáristicky je perfektne vymyslený a neustále dokáže v detailoch prekvapovať. Dej sa miestami vracia v čase, určitú udalosť sledujeme z iného pohľadu atď a nakoniec všetko do seba hladko zapadne. Aj postavy sa vydarili. Hlavný hrdina, ktorý nemá chuť sa zomlieť korporátnym štýlom života a radšej žije naplno s neustálym pocitu adrenalínu. Jeho sexy priateľka, kolega messenger s ktorým hlavný hrdina neustále závodí a nakoniec Michael Shannon ako záporák, ktorý si behom jedného dňa poserie celý život. Ale popritom stihne ešte mnohým poriadne zavariť. Hlavnou devízou filmu sú bicyklové scény ktoré majú neskutočnú dynamiku a pritom pôsobia prirodzene. Len v troch scénach je patrné vylepšenie CGI. Zvyšok vyzerá na starú dobrú kaskadérsku robotu plnú pôsobivých kúskov. Miestami ma to uchvátilo viac ako CGIčkové autonaháňačky, ktoré sú dnes štandardom. Perfektne je zvolená aj hudba a posledným hlavným hrdinom sú ulice New Yorku, ktoré dodávajú celému filmu neskutočnú atmosféru. Takže aj po druhom pozretí som nadšený a nenapadá ma nič, čo by sa na tomto filme dalo vylepšiť. 10/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Adrenalínová zábavná jízda Manhattanem. Trošku škoda smířlivého závěru, který měl být jistě vygradovanějším. Chválím Michaela Shannona, od kterého očekávám tímto dnem, že Supermanovi v létě pěkně zavaří. Ten člověk se pro záporáky narodil, přitom vypadá a mluví jako by z oka vypadl Mr. Beanovi. Zkrátka křivák k pohledání. Herci jsou sympatičtí tak akorát. Hlavně se stále něco děje a pedály se točí. PS: Američani otevírají pivo pomocí kladívka. Kam se hrabou na nás. Každý správný Čech umí pivo otevřít 9ti z 10ti libovolných předmětů, které najde v místnosti. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film má rychlé tempo jak při Tour de France, že nedával ani prostor k odpočinku. Z té svižnosti by se mohlo dost filmařů akčních thrillerů poučit. A přitom tady o nic komplikovaného nejde. Stačí naskočit do pedálů, rozjet kolo a nebrzdit... Příjemná jednohubka co nenudí. Za to tempo 4 hvězdy. (viděl jsem: 2x) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Super. Väčšinu času síce sledujeme len zadok bicykla s mihajúce sa nožičky na ňom, ale k nude to má ďaleko. :) G-L a hlavne Shannon si to vychutnali, naháňačky sú slušné (a prakticky nonstop), policajt bol veselý, hlášky síce nič opakovaniahodné, ale v podaní hercov predsa také, že som sa pristihovala, že sa uculujem. :) Takže super. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)
  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)
  • Film byl natáčen ve stejné době jako dokumentární reality show Triple Rush, pojednávající o poslíčcích v ulicích New Yorku. Mnoho postav z řad kaskadérů a postav ze show se objevilo i ve filmu. (Linkyc)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama