Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film má rychlé tempo jak při Tour de France, že nedával ani prostor k odpočinku. Z té svižnosti by se mohlo dost filmařů akčních thrillerů poučit. A přitom tady o nic komplikovaného nejde. Stačí naskočit do pedálů, rozjet kolo a nebrzdit... Příjemná jednohubka co nenudí. Za to tempo 4 hvězdy. (viděl jsem: 2x) ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Hraná verze The Road Runner Show. Statická kamera takřka neexistuje, vše od dialogů až po interakce mezi postavami intenzivně probíhá za pohybu. Díky tomu si Premium Rush, i když obsahuje neobjevnou zápletka zhuštěnou na nutné minimum (všechny vypravěcí mechanismy však účinně fungují na základní úrovni), udržuje nezastavitelné tempo, které vydrží až do závěrečných titulků. Nebýt nadbytečných flashbacků a prvoplánově dojemné linky s imigranty, mohl Koepp zazářit ještě víc. Ale i tak jde stále o velmi progresivně natočenou jednohubku (kamerové vychytávky jsou vážně cool), kterou si lze užít čistě z technického hlediska. Tam se výtky hledají opravdu těžko. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí uznat, bylo to natočené velmi svižně, neotřele a především přítažlivě. Ale! Má to jedno velké ALE. Z hovna bič neupleteš, říká se, a upleteš-li, nezapráskáš. Ono totiž kolo je do akčního filmu tak nevhodný prvek, tak pomalý element, že dá rozum, že to předtím nikdo nezkusil. Zkusili to jiní a nevyšlo jim to. Pozorovat šlapajicího Fýdexe bylo tak nudné, až to bylo směšné. A do toho ta zápletka s čínskými emigranty, no, to potěš prostatu z cyklosedačky uhnanou, fakt. Fakt ne. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který se jednoduše nezastaví. Drzí, rychlý, plný nápadů a s mým oblíbeným sympaťákem JGL. Škoda té jednoduché zápletky, být to maličko originálnější, určitě bych neváhal a šel i na plný počet, protože potenciál tu určitě byl. Shannon je magor, má xicht jako magor a už by neměl nikoho jiného hrát, než magory! Hrozně se těším na jeho podání Generála Zoda, zde dokazuje, že záporáci mu opravdu od přírody padnou. Kolem a kolem, jednoduchá zábava, když je venku hnusně - proč ne. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

O rafinované zápletce se nebudeme vůbec bavit, případ hostiny s vypiplaným menu to fakt není, spíš švédský stůl, který jste nuceni přelétnout jen očima a v rychlosti uhýbat ostatním stolovníkům, abyste urvali alespoň okoralý obložený chlebíček a kelímek s malinovkou - a ještě dávat pozor, aby vám ten poklad někdo nevyrazil z ruky. Hlad vyloženě nezaženete, ale zahřeje vás ten adrenalin, co jste pro ten bezvýznamný kus žvance vyplavili... Ekologický sprint New Yorkem se zábavným Gordon-Levittem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)
  • Během natáčení Joseph Gordon-Levitt naboural na kole taxík. Přestože si tak přivodil zranění obnášející 31 stehů na pravé ruce, popsal zážitek jako „Ku*va skvělý“. Na svou obhajobu poté dodal: "Byla to moje chyba, jel jsem příliš rychle." (MeanWhile)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama