Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl prostě hrozně sladký (myšleno dobře). Velice mi byla sympatická postava Paula Rudda. Bavila mně dost i role Elizabeth Banks a kupodivu mi tady ani nevadila Zooey, kterou od shlédnutí pár dílu The New Girl opravdu nemusím., není to špatná herečka, ale v tom sitcomu je opravdu směšná a otravná. Steve Coogan mi sympatický nebyl a Emily Mortimer taky moc nemusím. Všichni na Neda nadávali, ale nakonec to bylo on, kdo všechno spravil a uvedl na pravou míru. Mám ráda tyhle komediální rodinná dramata. Mezi jedny z nejlepších, co jsem viděla patří Little Miss Sunshine. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Příjemné to je, ale především díky obsazení, jehož potenciálu přesto nebylo ani zdaleka plně využito. Film jako takový si není tak úplně jistý, čím chce být. Na drama je moc odlehčený a plný klišé, na komedii zas nedostatečně odbržděný a málo vtipný. Díky krátké stopáži sice skončí mrknutím oka, ale stejně tak rychle na něj člověk nenávratně zapomene. 50% ()

Reklama

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Když je člověk hodný, upřímný, říká pravdu a je takový lidový "dobrák" je automaticky chápán dnešní společností jako idiot nebo pošuk. Všichni berou hlavního hrdinu jako neštěstí, přijde jim, že jim kurví život a na co sáhne to zkazí. Nicméně na konci si uvědomí, že vlastně jim ten jejich ve skutečnosti hrozně smutný a povrchní život zpestřil a v dobrém slova smyslu ovlivnil a uvědomují si, jak moc ho mají vlastně rádi. Celý film provází hrdinova láska k psovi a vlastně je to víceméně to jediné, o co mu jde. Mimo téhle hlavní myšlenky je ve filmu spousta vtipných scének, bavil jsem se dobře. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych musel teď docela zapátrat v paměti, kdy naposled jsem viděl film, natož komedii, který by disponoval takovou skvadrou nesympatických postav, obsazených navíc tak zatraceně nesympatickými hereckými protagonisty, což překvapilo o to víc, že konkrétně Paula Rudda a Elizabeth Banks jsem vždy považoval za jistoty kvalitní filmové zábavy, ale zde se přidali ke zbytku obsazení a sledovat veškeré počínání všech postav a výkony, které tu zúčastnění předváděli, bylo takové malé utrpeníčko. Ústřední postava Neda, právě v Ruddovo podání, mi lezla neskutečně na nervy, zvlášť když divák ani neví, jestli ten jeho naivní dobrák je vážně tak důvěřivý, nebo jen prostě retardovaný blb, jenže jeho ségry ho snad ještě trumfli, trapný krávy, kterým jsem přál co nejkrutější osud, fakt prostě děs. Zápletka pak byla naprosto nulová, biochlápek narušuje osmdesát minut život svých třech sester, které nejdřív strašně sere, aby samozřejmě jak mávnutím proutku v posledních pěti minutách prozřeli a zjistili, že ten jejich brácha je vlastně naprosto úžasný člověk, no co k tomu dodat, to přeci nelze považovat za nic jiného, než za megatuctový kýčovitý scénáristický odpad. Co se vtipnosti týče, zasmál jsem se přesně … aha, já se vlastně nezasmál, ba co víc, já se ani neusmál, takže asi taková to je komedie. Zato těch trapných a nesoudných situací tu je zde na tři prdele, těmi tvůrci nešetřili, spíš naopak, těmi se to tu jen hemžilo. Our Idiot Brother je zkrátka nudný, hloupý a nevýrazný film, kterému doporučuji se hodně velkým obloukem vyhnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezávislá Amerika jednou překvapí, podruhý odpudí, potřetí donutí k spánku a po čtvrtý byste si u ní nejradši podřezali žíly. Ta čtvrtá možnost je sice dost nereálná, protože Američani, když ty svoje nezávisláky točí, tak to většinou natočí s nějakým tím pozitivním závislákem, co ve filmu zvedne náladu, aby měli jistotu, že si toho místní Amerikáni všimnou. Tady Paul Rudd předvádí super výkon a ani Zooey Deschanel se nezapře. Celkově bych řekl, že příběh má štěstí na herce, protože se jich tam vystřídá vcelku slušná várka a u všech mám při sledování takový ten příjemný pocit. I tak je ale film takovou tou pohodovkou, který Vám ukáže životní moudra, o kterých už dávno víme a životní příběhy, o kterých jsme již několikrát slyšeli. Dokáže ale svým způsobem bavit a tím si ho dokážu vážit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno