Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náhodné setkání půvabné Alice s tajemným Adamem skončilo zcela klasicky. V posteli. To co Alice považuje za unáhlený flirt, přerůstá ve spalující vášeň a citové pouto k muži o jehož životě neví vůbec nic. Pod maskou pozorného partnera skrývá Adam, vrcholový horolezec a vynalézavý milenec, svou druhou tvář. A z jeho minulosti teď přichází hrozba ohrožující Alici. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Alice na ulici náhodně potká Adama a její život dostane zcela jiný ráz. Nastaly chvíle plné sexu a vášně, které zapříčinily rozchod Alice se svým přítelem Jakem, se kterým vedla život stereotypně poklidný a za Adama se vdá. Jenomže zapomněla na jedno zásadní. O Adamovi vlastně kromě toho, že je mediálně známý horolezec, vůbec nic neví. A do toho začnou přicházet varovné vzkazy. Erotických thrillerů není zase až tak moc, aby se se zájmem o ně dalo vybírat. Ale když se nějaký nový objeví, hlavně pánská část diváků se má na co těšit. První polovina tohoto snímku je hlavně pro ně, i když dámy ucelenou romantickou atmosférou si také mohou přijít na své. Jakmile se ale stopáž dostane přes svoji polovinu, rázem se dějství mění v thriller plný tajemství a zvídavých otázek. Snímek si udržuje romantický tón i v dramatických částech a komorní zásadovost vyprávění. Takže je snímek žánrově zcela prost nervydrásajícího napětí a šokujícího finále, i když by se dalo říct, že rozuzlení předvídatelné zrovna nijak zvlášť není. Heather Graham a Joseph Fiennes dělali jen to, co po nich chtěl scénář a tak co se týče psychologie postav a razantnost v jejich činech, nelze jim nic vyčítat. Ano, scénář by mohl být zásaditější v dramatizaci, ale je otázkou na koho je snímek vlastně cílený. Pro mužské nebo ženské diváky? Dalo by se říci, že to druhé. V rámci napětí snímek tedy značně selhává, a možná je to i záměr, ale jinak svůj vypravěčský potenciál v rámci růžové knihovny má. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ten film je špatný, prázdný a chvílemi tupý. Fiennesovy proměny charakteru probíhají bez něj. Závěrečný zvrat je samoúčelný až běda. A přesto, když v programu zahlédnu Zabij mě něžně, málokdy odolám. A může za to Heather Graham, která mi svým pohledem a čímkoli jiným trhá srdce. Dokonalá tvůrčí vypočítavost v blonďatém obalu. ()

Reklama

Violeta 

všechny recenze uživatele

Do poloviny 5*, od poloviny n u l a, tam už pro mě film nepokračoval. Od začátku jsem se skoro tetelila blahem - krásný, rajcovní vztah, zajímavá herecká dvojka, celé takové zááhadné - v čele s Nataschou McElhone to pro mě byla strašně zajímavá mozaika. Jenže. Pak si zřejmě některý z tvůrců dobře (nebo spíš zoufale špatně) ubalil. Zbytek byl tak smutný kino, že to odmítám brát jako regulérní a oficiální součást filmu. No nebojim se to napsat - urazilo mě to!! :) Vopruz! ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Úvod bol hrozný, mal som pocit, že sledujem béčkovú paródiu. Postupne to začalo naberať tempo a celkom ma chytila aj detektívna linka. Môže za to určite Heather Graham a posteľné scény, ktorých je dosť (a sú dobré) a určite rozprúdia krv (aj) v žilách. Záver ma ale sklamal. Killing me softly si budem pamätať určite ako béčkovú krimi s áčkovou vášnivou erotikou a luxus postavička Heather Graham. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Heather Graham naštěstí ví jak mě přinutit dát vyšší hodnocení než bych dal samotnýmu filmu a tak dávám průměr, ale jinak se jedná o dost tuctovou záležitost s takovým tim jasným zvratem, kterej naprosto a totálně bije do očí jak běloch v zimbabwe v chatrči. Ale Heather to prostě ošéfovala, takže na nižší hodnocení si musim nechat zajít huť ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V čase cca 0:10:33 má Alice (Heather Graham) odhalená ňadra. V následujícím záběru jsou ovšem ňadra zahalená. (PatrikP4)

Reklama

Reklama