Reklama

Reklama

Newyorská romance

  • Česko Love Song (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobije svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (424)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Americký "Once revival", v ktorom je jediná skutočne "true" scéna (keď Dan a Gretta počúvajú spoločne muzičku počas tripu po meste). Ostatné mi prišlo "fake as a wedding cake", ešte aj tá synchronizácia bola povrchná (všimnite si, že bubeník sa ani raz netrafí do hudby:)) Budem za frfloša, ale: hudba ma nabavila, Keira je tá najiritujúcejšia herečka široko ďaleko, všetky tie rodinné klišé, atď atď. Skrátka idem proti prúdu, napáčilo sa..:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na skromný a upřímný pohled na život v Dublinu a lásku k hudbě diváci před časem slyšeli. Once Johna Carneyho bylo kouzelné. Stejný tvůrce se vrací, přibral výrazně známější tváře a znovu se motá okolo hudby. Představuje vyhořelého rozevlátého hudebního agenta a skromnou talentovanou písničkářku. Každý z nich s sebou nese nějakou tu bolístku, nikdy ovšem není tak zle, aby z toho bylo divákovi ouvej. A problémy, které se objeví, se vyřeší zatraceně snadno. I tak to má výbornou atmosféru. I své mouchy. Výsledek se totiž tváří nesmírně svobodomyslně a přirozeně, jenže takový tak úplně není, ač je to právě k jeho ústředním hrdinům, kteří jsou mile uvolnění, nefér. Tvůrci celou tuhle jednoduchou story hezky zabalili a měli za to, že je vystaráno. Ono by bylo, až na to, že (jak už jsem naznačoval) chybí pnutí mezi postavami, tudíž nevyskočí tepová frekvence tam, kam bychom chtěli, marně čekáme na slzy, které bychom si otřeli. Herci jsou výborní – dle mého nedoceněný Mark Ruffalo se topí v dluzích, chlastá a dávno se odcizil se svou rodinou (spolehlivé Hailee Steinfeld a Catherine Keener), je výborný a album bych s ním natočil hned. I když by možná nevyšlo, byla by sranda. Keira Knightley je roztomilou sázkou na jistotu, překvapí o to víc, že skutečně zpívá a vůbec ne špatně. Ba naopak. A New York tu pro tentokrát tepe normálním životem!! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak trošku sladkobolný kýč, kterým se bráním zuby nehty tenhle film pojmenovat. Tak trošku pohádka, na kterou se mi moc fajn koukalo. Tak trošku průvodce po New Yorku, který v tomhle směru rozhodně nezklame. A především skvělá, hudební ukázka, kterou jsem včera spolkl ve všech směrech. Ocenil bych také tři hlavní herce, kde mě osobně překvapil hlavně Adam, který kromě výborné muziky předvedl solidní výkon, tak proto ho snad ještě možná v nějakém tom filmu uvidíme. Hlavně za jeho poslední vystoupení dneska pálím za čtyři. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,170,632Tržby Celosvetovo $63,464,861Tržby za predaj Blu-ray v USA $374,764 //počet predaných kusov 19,101Tržby za predaj DVD v USA $1,756,980 //počet predaných kusov 74,009║ taký jednoduchý skromní filmík a opäť to náramne vyšlo režisérovi John-ovi Carney-mu, aj keď tento krát už zo zvučnejším obsadením ale krásne tu zafungovala chémia a tak tu máme ďalší pohodičkoví pesničkoví hraví film /75%/ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film, na jehož začátek musí divák čekat rovných 50 minut a pak stejně dostane kromě deseti vskutku zábavných minut (shánění členů kapely a první nahrávání) jen Předkus za mikrofonem a kulisu New Yorku. To je setsakramentsky málo. A jak jsem včera v noci nadávala na komára, dnes mu vedle své postele vystelu krabičku od sirek, protože jsem si potvrdila, že mi zdaleka nepije krev v takové míře, jak to s každým dalším filmem zvládá Ruffalo. Ať se radši věnuje režii, jak už jednou dokázal, i s průměrnou látkou utáhne nadprůměrné herce, ale před kamerou je sám těžce průměrný. 40% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Keira Knightley sa pre rolu musela naučiť hrať na gitaru a jej manžel, hudobník James Righton, jej ponúkol pomoc. Avšak podľa samotnej Knightley boli jeho lekcie nesmierne zlé pre ich vzťah a takmer viedli k "rozvodu a vražde". (TheRoller)
  • Původně byla do role Grety obsazena Scarlett Johansson, která tak mohla předvést svůj pěvecký talent. Johansson totiž již vydala dvě alba. V roce 2008 zrealizovala projekt „Anywhere I Lay My Head“ a později spolupracovala s Petem Yornem na albu Break Up. Taktéž přispěla na několik filmových soundtracků, ale v jejich filmech jsme ji mohli slyšet zpívat jen zřídka. V roli byla však později nahrazena. (ČSFD)
  • O projektu se začalo mluvil již v roce 2011, kdy byli na hlavní mužskou roli navrhováni Jim Carrey a Mark Ruffalo. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama