Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další nostalgická záležitost. Jako dnes si pamatuju VHSku kde byly dva filmy. Prvním byl Pozdrav z cest do pekla a druhým filmem bylo právě Záhrobní komando. A právě tahle videokazeta patřila v dětství k těm nejpouštěnějším.  Záhrobní komando se jako horor moc nedalo brát ani tenkrát natož nyní. Dnes by se u filmu nejspíš nebály ani ty nejmenší děti.  Spíš bych to bral jako rodinný film kde nechybí humor a hororový je tu v podobě monster - Drácula, Frankensteinovo monstrum, Mumie, Vlkodlak a Jožin z bažin. A tahle hororová cháska se snaží narušit rovnováhu mezi zlem a dobrem.  A v tom jim má zabránit parta kamarádů. Nemůžu si pomoct. Bavilo mě to tenkrát a bavilo mě to i dnes. Tohle byl povedenej návrat do mých dětských let. Je to taková nenáročná oddychovka, která dokáže pobavit celou rodinu. Nějakým nedopatřením jsem tady tomu dal 3 hvězdy. Podle mě si to ale zaslouží minimálně 4 hvězdy. Pro mě osobně tenhle film má ještě daleko větší cenu. Takže to dnes napravuji a dávám tomu né čtyři ale rovnou plnej počet hvězd. Určitě si tenhle film budu pouštět častěji. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Sto let před začátkem tohoto příběhu vládla v Transylvánii doba temna............. Sean (André Gower) nosí červené tričko se žlutým nápisem "STEPHEN KING´S RULES". Dále k filmu - je to klasika 80. let. Upíři, vlkodlaci, zombie nebo třeba mumie. Ti všichni jsou nádherně namaskovaní - a počkejte až na scénu vyplave vodní ještěr Gillman. To je zážitek. CITÁT - Je tomu již dávno, tak hrozně dávno............ Tak co, pustíme se do těch zrůd? Já jsem pro. Strašidelný dům, skutečné příšery a nám je teprve dvanáct. Taky jsem si při pohledu na tento snímek zavzpomínal. Možná bychom mohli být v klubu matematiků nebo sbírat kameny a takový věci, ale zrovna Záhrobní komendo? CITÁT - Hele, vidíš? Nic tady není. Jdeme pryč................ Frankeinsten je mrtvej, Evžen křičí a mi tu dřepíme s kostrou. Já chci domů!!!! Prostě jedna hláška za druhou a já se bavil. Tohle se prostě povedlo, je to paráda. Viděli jsme Drákulu a nakopali vlkodlaka do koulí. Vlkodlaka si zahrál Carl Thibault, pod rouškou Mummie byl Michael MacKay a v obleku Gillmana hrál Tom Woodruff jr. CITÁT - Jsme záhrobní komando!!!...... ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Absolutně špičkovej film. Pouštěla bych to všem dětem které lákají horory. Je to skvělý shrnutí těch nejzásadnějších hororových filmů a představení takových legend jako je Dracula, Van Helsing, Frankenstein apod. Je to dobrodružný, vtipný a strašidelný zároveň. Ze scény kde se muž přeměňuje na vlkodlaka mi běhal mráz po zádech, stejně tak z mumie ve skříni :-D, mumie visící ven z auta a samozřejmě také z uhrančivého Draculy v podání Duncana Reghera....Vzpomínám si že když jsem byla malá, založili jsme si podobný komando a běhali po lese, kde jsme hledali nějaký nestvůry. Moc příjemná vzpomínka :-) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků mého dětství, paradoxně s dětmi v hlavních rolích. Povedené béčko o partě dětí, ktěří bojují s hororovými Avengers :D a docela se jim to daří. Filmu nechybí parádní autentická atmosféra, přesvědčivé herecké výkony a spousta božích hlášek a humoru. To, že se spíš jen sotva budete bát, je věc druhá - já tohle viděl poprvé tak v deseti letech a i tak mi to stačilo :D. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí je úvod připomínající ty nejlepší gotické horory. Hřbitov, zámek, rakve, netopýři, Dracula, rituál, Van Helsing... Pak se ocitneme o sto let později a už je to hlavně zábava. Občas se objeví působivý obraz, jako je třeba scéna v bažině, ale jinak je vše postaveno na omladině soupeřící s monstry. Občas vtípek, žádná řachanda, jen pro pousmání. Po technické stránce sympatické, trikově obstojné. Když běhají modré blesky po Frankensteinově monstru v rakvi, je na ně radost pohledět. A najít pannu, to není jen tak! Závěr napínavý, byť divák tuší, že zlo by mělo být poraženo. Ani nostalgie mne ale tentokrát nepřinutí k lepšímu hodnocení. Fajnové, leč pro mne už tak trochu omšelé... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)
  • Film je propleten odkazy na spoustu hororových klasik. Napříkald hlavní postava Sean (Andre Gower) v první polovině filmu nosí tričko s nápisem "Stephen King rules". V druhé polovině pak nosí svetr, jenž svými červeno zelenými pruhy nápadně připomíná svetr Freddyho Kruegera z Noční můry Elm Street. (Alfréda)

Reklama

Reklama