Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film. První díl s názvem Něžné kuře jsem viděl a mrzelo mě, jak se v něm postavili s pojmem komedie. Tady už to ale všechno bylo daleko lepší. Humor typicky francouzský, jenom si člověk trošičku musí zvyknout na samotné herce. Prostředí v Řecku boží a Catherine Alric také docela dost potěšila. Celkově vzato jsou čtyři hvězdy naprosto adekvátní. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelný, jak obrovská pohoda dokáže z torza jít. Annie a Phillippe jsou jako dvojka dokonale okouzlující. Scéna kdy Philippe machruje před Annie ohledně dějin a následně je setřen mě svým vtipem sejmula na dlouhý minuty. Obdivuju přirozenost hraní hlavních postav v podání obou titulních herců, jejich vztah měl v sobě tolik lehkosti až jsem žasnul jak je vůbec možný to takhle umět zahrát. Doplňující postavy aršíka a jeho sexozní ženušky byl famozní nápad. V bílejch kalhotkách po kuchyni ťapající Catherine nemá jedinou chybu. Takovýhle filmy se nedaj vyvážit ani tunou zlata. Kdo chce prožít pohodu, řecké sluničko, poznat lidi z kmene sympošů a příjemně se pobavit, ať z ukradeným torzem nevahá ani na sekundu. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře mělo úspěch, dáme si dvojku... Ústřední dvojici, v podání Annie Girardotové a Philippa Noireta, to klapalo, nakonec se vzali a vyrazili na svatební cestu do Řecka. Tam se zapletli do jedné krádeže a opět začalo detektivní pátrání a ztřeštěná zábava. Většinou mi francouzské komedie sednou do vkusu a skvěle se bavím. Tady se to bohužel nestalo. Zápletka je na mě moc jednoduchá, humor až moc ztřeštěný, dialogy neměly tu správnou údernost a postavy mi k srdci nepřirostly. Doplnění mladého manželského páru se nepovedlo, byl jen do počtu. Za atmosféru letního Řecka a za ústřední dvojici nechám nakonec slabší třetí hvězdu, ale popravdě jsem se nebavil, což je u komedie to zásadní. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

„Pojď podepsat pohled pro matku!“ – „Svítí slunce, ale nám to nevadí, co to tu píšeš za nesmysly?“ – „Ale nic, to my s matkou tak žertujeme.“ Oproti Něžnému kuřeti se tady kriminální zápletka stává výchozím bodem pro bláznivou komedii, což rozhodně není na škodu. Má to náramný švih, vtipné dialogy a Annie Girardot tu představuje obrovský temperament jako málokde jinde. Tahle bajka, jak Ukradli torzo Jupitera, mě nikdy nezklame a já mám ten film moc rád už od dětství. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Užívam to 5 rokov, ale zabudol som prečo. Snáď proti skleróze."     Ohromne pohodová komédia s množstvom výborných hlášok a perfektnými hercami v titulných rolách (na mimoriadne charizmatickej dvojici Annie Girardot - Philippe Noiret v podstate stojí celý film). Dej sa odohráva vo veľmi príťažlivom prostredí Grécka, takže o nádherné obrazové výjavy nie je núdza (antické pamiatky, malebné pobrežie, kláštorný komplex Meteora). A v tomto prostredí sa pohybuje veľmi sympatická ústredná štvorica, ktorá preživa dobrodružstvo ako vystrihnuté z Indianu Jonesa: milo sarkastická policajná inšpektorka Lise (Annie Girardot), vždy šarmantný profesor gréčtiny Antoine (Philippe Noiret), trochu streštený archeológ Charles (Francis Perrin) a jeho nebezpečne príťažlivá manželka Agnes (Catherine Alric mi tu vzhľadovo silne pripomína slávnejšiu krásku Catherine Deneuve). Keď ku všetkému prirátam ešte aj výborný český dabing, jedná sa o pre mňa veľmi príjemné prekvapenie (žiaden zo slávnych filmov od Philippe de Brocu takto na mňa nezapôsobil), keď mi počas celého filmu neschádzal úsmev z tváre.     "Drive, one, two, return. To znamená "spiatočka"." "Go out! To znamená "vypadni"." ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama