Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tu si dali tvorcovia záležať, trojročná prestávka pomohla scenáru a najmä hercom. Na tých sa pozeralo o poznanie príjemnejšie ako v predošlej časti. Vtipy samozrejme gradujú od scény k scéne, vzájomné doťahovanie jednotlivých členov žandárskej jednotky je na jednotku, situačná komika boduje, škoda len slabšieho rozjazdu, gýčovej scény s mníškou v side-car a romantická zápletka asi tiež nebude Funèsovou doménou. Ale inak veľmi pozerateľné. 75%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V třetím díle se dočkáme trochu lidštější stránky pana Cruchota a dočkáme se několika opravdu absurdních a velmi vtipných scén. Tvůrci dokonale oživili sérii přítomností ženského pohlaví, což jim vyšlo nadmíru úspěšně. Film působí velmi svěže, opět dokáže divákovi nabídnout kvalitní francouzskou komedii. Vždy se rád znovu podívám a vždy se skvěle pobavím. 10/10. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Četník se žení je zatím pro mě nejslabší. Po výborném začátku plném námluv a jiskření s paní Josefou film dost ztrácí tempo při naschválech mezi Cruchotem a Gerberem. Závěrečná honička s únoscem ovšem nemá opět chybu, hlavně díky geniální jeptišce, která nesmí chybět v žádném díle. A i zde nechybí nezapomenutelné gagy - Nicole jako malá holčička, výcviková montáž nebo naschvály při psaní testu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl ze série četníků. Funes zde je oproti jiným jeho rolím tak trochu lidštější...ale i tak skvělý. Vtípky se hrnou jeden za druhym a film pobaví i po několikerém shlédnutím. Scénka, kde je Funes povýšen je naprosto fantastická a je vidět, že si ji vychutnává opravdu náramně a Gerber skládá báseň za básní. Až do doby, kdy zjistí, že se spletou a povýšení předají Gerberovi a Cruchotovi odeberou. Zdárný příklad francouzské komedie tehdejší doby. --- Co to bylo za divadlo? Vy jste nabytý statickou elektřinou... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Cruchot je zpět a tentokrát těžce zamilován. Jeho vyvolenou je šarmantní paní plukovníková, která dovede svého ctitele nabít nejen touhou (a statickou elektřinou), ale i ambicemi na povýšení. Ani po zásahu šípem amorovým však Cruchot nepřestává být svědomitým strážcem zákona a neúnavným protivníkem všem individuím s nekalými úmysly. „Tady Cherubín, tady Cherubín, volám Kuřátko!“ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Civilní Cruchotovo (Louis de Funès) auto, se kterým na začátku filmu tvoří kolonu, je Renault Floride Cabriolet z roku 1959. Auto Joséphy (Claude Gensac) je Ford Mustang z roku 1968, černé četnické auto je Simca Aronde Châtelaine z roku 1956 a auto přítele Nicole (Guy Verda) je Triumph Herald Convertible z roku 1960. (frolish01)
  • Herečka Claude Gensac, jež představovala od tohoto dílu četníkovu manželku, vytvořila postavu tak přesvědčivě, že ji v běžném životě mnozí považovali za jeho opravdovou ženu. (hippyman)
  • Když Cruchot (Louis de Funès) vychází na konci filmu z kostela, dozvídáme se, že byl povýšen na štábního rotmistra, ale v následujícím díle (Četník ve výslužbě, 1970) má opět hodnost strážmistra. (AdamSDH)

Reklama

Reklama