Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Funésovka. Tentokrát musím ocenit i dabing Jiřího Holého, který mistrně nadaboval Skota McFarrella. Perlí ale i Strýček Jedlička, který libově namluvil 1 z tupých studentů (Mamá, podívej se na toho v karfiolu! To je náš říďa!). Smál jsem se od začátku do konce, řada scén je kultovních (Funés jako borec, který letí na draku a loď si řídí rádiem. Funés pronásledující syna, ale pokaždé narazí na trochu agresivního pána.). Jednoduše paráda, takto má vypadat komedie! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Veď je to osol." "Nie je osol, len je trochu plachý."     Nepatrím k priaznivcom prehnane šaškovacieho herectva Louisa de Funèsa (voľakedy dávno som ho ešte celkom toleroval, ale to bolo v dobe, keď sa do našej televízie dostávalo zo zahraničia len minimum kvalitných filmov), páči sa mi s ním len pár filmov, a to sú filmy, kde je buď viac v úzadí (Veľký flám (1966)), alebo je jeho prejav umiernenejší (Krídelko alebo stehienko? (1976)). Táto typická funèsovka ale nie je ten prípad. Sebestredný Funès tu prehráva, až sa práši (a Filipovský ten jeho prejav ešte stupňuje do krajnosti, hoci ho mám inak ako herca rád), pričom akoby sa snažil všetkých ostatných hercov vymazať z obrazu. Humor je silený, prevažne veľmi plytkého razenia (a rovnako plytký je i príbeh), viaceré pokusy o humor vyznievajú vyslovenie trápne. Aspoňže hrdinovia filmu sa na tých vtipoch dobre nasmiali. Ako tak vtipné momenty by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky (stretávanie sa s tým istým chlapíkom-silákom v podaní Maria Davida, let na rogale, vtipy na účet povestnej anglickej kuchyne). Zaujímalo by ma, aké veľké percento používateľov hodnotilo tento film iba z čírej nostalgie, bez ohľadu na jeho skutočnú kvalitu, či zábavnosť z dnešného pohľadu (hodnotenie na IMDb je úplne niekde inde (6,5) a podľa mňa viac zodpovedá skutočnosti). ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Ve válku mi na letadlo střílel Nemec. Vy jste víc nebezpečné." Senzační prázdniny překypují ztřeštěným humorem a akcí, takže se člověk - i přes pár hlušších míst (parta děcek na lodi) - rozhodně nenudí. De Funès je ve svém cholerickém živlu a skvěle mu sekunduje "anglický" Ferdy Mayne. Vedle hlavních postav nabízí film i pár výrazných vedlejších charakterů - ať už jde o divokou služku, již stále posílají spát; Michonneta, jemuž nevoní anglická kuchyně; či chlápka, na něhož Bosquier stále nešťastnou náhodou naráží. Prázdniny, na které většina zúčastněných jen tak nezapomene. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Komedie plná vtipů na Francouze a Angličany. Oba tyto národy nenávidím, protože nás prodali a dovolili aby začala 2. světová válka. To k tomu sice nepatří a do hodnocení filmu to rozhodně nepromítnu, ale na vysvětlení proč mám narážky na jejich slabosti tak rád to napsat musím. Film se mi líbil, byl nápaditý a plný humoru. Zápletka i příběh měli hlavu a patu. Musím film doporučit každému, kdo se chce pořádně pobavit. A díky letní atmosféře se to vyloženě hodí na dlouhé zimní večery. Plný počet hvězd, bez debaty. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oddechová letní komedie, která ale spíš sází na akci než na humor samotný.  Několik gagů výborných, ale ve zbytku spíš jen příjemná podívaná. Nejlepší je paradoxně začátek, kde Fufu předvádí svou klasiku a pak bitka v baru. Spousta scének mi pak přišla bez pointy. Třeba se stopařkami a obrovským mastifem, několik výstupů s cholerickým Italem či delikatesy u anglické tabule.  Dabing pochopitelně excelentní a  rozhodně zpříjemňující průměrnou podívanou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)
  • Olivier de Funès se ve scéně, kdy spadne do vody, opravdu zranil, protože pod vodou narazil na kotvu vedlejší lodě. (M.B)

Reklama

Reklama