Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean -Paul Belmondo sa predstavuje v roli drsneho policajta, ktory ma vysetrit vrazdu a ako je u Belmonda vo filmoch castym zvykom, servitku pred usta si rozhodne neberie. A jeho metody su tiez jedny z tych drsnejsich a brutalnejsich. Reziser Jacques Deray /Motyl na rameni/ sa vyzna do reziserskej prace, Belmondo je drsny a vie aj hrat. Dialogy na urovni, ale niektore akcne sceny posobia na mna az samoucelne, niektore zase nie. Osobne suboje tiez na urovni, ale mohli byt prepracovanejsie, a realnejsie. Exteriery na urovni, ale miestami som sa dost nudil. Pan Belmondo vsak este na svoju 55 -ku zvlada akcne sceny obstojne, aj ked vidno niekedy uz urcite veci -postupujuca staroba?. K nespornym kladom filmu vsak patri ten fakt, ze je to kvalitna filmarska produkcia, ktora nesuvisi s Blbowoodom /pardon, chcel som napisat Hollywoodom/. Da sa pozerat, hoci za najlepsie Belmondove filmy povazujem Muz z Acapulca, Muz z Ria, 100 000 dolaru na slunci a Le Cerveau. 76 % ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Jsme na odchodu. Byli jsme na odchodu od policajtský rutiny..." Garantuji, kdo podíl na aktu zabití má, přitíží se vám. Železa na vlky, které vyhnal z lesů hlad. Metoda vendety po belmondovsku, hlášky a poznámky, kterými uhodí hřebíček na hlavičku, začíná. Kvalitu vaší tělesné konstrukce prověří raz dva. Parfém tabákový frajersky popotahuje dál. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

"Stará" policie založená na syntéze polomýtu o soužití tvrdosti a něhy i úcty k zákonu křísí postupy špiček odboje z druhé světové války a silné osobnosti, bez které tohle všechno ztrácí. Smysl dnes už odkazu rozkvětu francouzské kinematografie třetí čtvrtiny minulého století. Počátek devadesátých let je strmou změnou; náznaky jsou patrné už ve zmiňované předchozí periodě. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pěkně svižná, docela drsná, místy vtipná a chvílemi sentimentální kriminálka o tom, že jeden nasraný policajt svede mnohem víc, než armáda tupých monocajtů. V jeho hledáčku je psychouš na úrovni Jestřába z Lovce hlav, jenže zatímco ten byl alespoň jistým osobitým způsobem atraktivní, Schneider vypadá jako hobit, který pro samé pakování zásob střeliva zapomněl ve svém pelouchu příčetnost. Zbytek si lze snadno domyslet, drží se pravidel žánru, roku a země vzniku a především Belmondova charismatu. A stejně jako uživatel igi B. jsem celou dobu čekala, kdy toho mrňavého svízele přítulu aspoň někdo unese. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Před pětadvaceti lety nejbrutálnější film, který jsem do té doby viděl – musel jsem ho hodně rozdýchávat a o to víc se zasekl do paměti. Znám hodně sofistikovanějších kriminálek, ale když zatoužím po čisté, jednoduché, až pohádkové katarzi s tak jasně narýsovanou čárou mezi dobrem a zlem, že dobru je dovoleno skoro všechno, zlo je až fyzicky odporné mj. tím, jak na to vlastně vůbec nevypadá, a satisfakce v závěru je absolutní, pustím si Samotáře. V podstatě totéž Deray natočil už o dvanáct let dřív s Delonem a Trintignantem, jmenovalo se to Povídka o policajtovi a má to tu o něco lepší hodnocení, ale mě si Samotář prostě podmanil mnohonásobně víc. Zvlášť s titulky; se svým vlastním hlasem není Belmondo zdaleka takovej frajer libovej jako v dabingu, děvky nejsou tak vyzývavé a vůbec celý ten krvák dostává překvapivě lidštější, komornější rozměr. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama