Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál s velmi tajemnou a zajímavou atmosférou plný nejrůznějších spiknutí, hororových okamžiků, občas nějaké té romance a především se spoustou skvělé zábavy. Tohle se prostě hodně povedlo od úvodního openingu, který je melodický příjemný a zároveň navozuje jisté tajemno, přes charaktery, které i když by si v některých případech zasloužili nálepku klasických stereotypů, tak je jejich potenciál skoro perfektně využit a tak si je člověk dokáže naprosto bez problémů oblíbit až po příběh, který je z počátku episodický a postupně se stává stále více navazujícím až k velkému finále. Navíc si k tomu přidávám hlavního záporáka, který je neskutečně zajímavý už jenom tím co představuje. Zkrátka tohle dílo je jedno velké spiknutí, které vzniklo za účelem mě velmi dobře pobavit, no a když si k tomu přidám i fakt, že mé hodnocení bylo 666. tak to prostě nemůže být náhoda... 9,3/10 ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi tento seriál prišiel divný. Bolo to ako nejaký horor pre deti. Napriek tomu som ho však dopozerala do konca a koncom som bola nadmieru prekvapená. Medzi prvou časťou prvej série a poslednou časťou druhej série je obrovský rozdiel. Od začiatku až po koniec je príbeh nasiaknutý tajomstvami a šiframi, ktoré musí niekto rozlúštiť. Avšak seriál nerozpráva len príbehy o tom ako dvojčatá odhaľujú tajomstvá Gravity falls, ale takisto hovorí a súrodeneckej láske. "V núdzi spoznáš priateľa." Nad poslednými dielmi tohoto seriálu sa naozaj treba hlboko zamyslieť. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem částečně už kdysi viděl a nepřišel mi špatný, ale nějak zásadně si mě nezískal, každopádně jsem se k němu opět po dlouhé době dostal a zkoukl komplet díky Sovímu domu a musím říct, že mi to pořád přijde dobré, vlastně spíš více než dobré. Stejně jako u Sovího domu tu máme podle mě trochu slabší první sezónu, díky které si však člověk postupně oblíbí hlavní postavy a pomalu odhalí hlavní dějovou linku. Druhá sezóna je pak již více příběhová a téměř bez "odklonkových" epizod od hlavního příběhu. Celkově je seriál super a především postavy Dippera, Mabel a Zlejdy Stana si mě postupně opravdu získali, hlavní dějová linka je zajímavá a hlavní záporák je také skvělý, ačkoliv mi paradoxně v posledních epizodách již nepřišel tak zajímavý jako v těch předchozích. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Možno si pri zhliadnutí tohto seriálu poviete, aká je to totálna kravina. Ja som si povedal presný opak. Aj keď si zrovna nemyslím, že som cieľovou kategóriou pre tento seriál. Ako už možno viete, tento seriál je od Disney. Podľa môjho názoru väčšina animákov od Disney nie je vydarených. V tomto prípade to isto nie je pravda. Seriál má výborné prvky hororu a nezabudnuteľného humoru. Celé dve série čakáte na konečné rozuzlenie. Takmer celý seriál ostávate v pocite, že ste niečo prehliadli. Premýšľate čo tu vlastne nesedí. Pri samotnom závere si poviete, aká to je škoda, že už som došiel až sem. Postavy sa počas seriálu parádne vyvíjajú do finálnej podoby. Škoda ale ďalšiu sériu už asi nikdy nedostaneme. Na jednu stranu to je škoda, pretože mi tento animák prirástol k srdcu. A áno, plakal som keď sa seriál skončil (záverečné titulky boli veľmi ťažké, taktiež posledný súboj bol dobrý - potreboval som si dokonca pripraviť vreckovky). Seriál mi pripomína moje detstvo (6 až 11 rokov), pretože práve tento seriál mi zlepšil náladu, keď bežal na Disney channel. Pre mňa je Mestečko Záhad skvelý seriál, ktorý neomrzí aj po druhý krát. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Značka televizoru Worell odkazuje na uměleckého režiséra seriálu Iana Worella. (Petsuchos)
  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)

Reklama

Reklama