Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (250)

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Fargo je jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Mrazivé kriminální příběhy s neskutečně silnými momenty, zajímavými postavami, často i pozoruhodnou akcí a chvilkami překvapení a to vše podle pravdy - nebo ne?! Většinou mně štve, když film/seriál uvádí diváka v omyl a tvrdí, že události jsou založeny na pravdě, i když nejsou - nicméně já první 3 řady sledoval s vědomím, že tyto kriminální příběhy se opravdu staly a hodně mi to přidalo na atmosféře a na tom, jak jsem seriál vnímal, takže tady se na tvůrce vůbec nezlobím a vlastně je chválím za tuhle lež. Každopádně každá jednotlivá série představuje drsný kriminální příběh a první 3 sezóny jsou za mně opravdu boží. Nejlepší sezóna je první, pak druhá, pak třetí a nakonec čtvrtá i pátá budou tak podobně. Mimochodem třetí série má snad ten nejlepší otevřený konec, který jsem kdy viděl - pro mě nezapomenutelný. Tento seriál je prostě naprostá pecka, kterou musíte vidět!

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) (seriál) 

Na Kabinetu kuriozit Guillerma Del Tora se mi líbí především samotný koncept, koncept seriálu o několika hororových "povídkách", které jsou vždy na začátku zajímavě uvedeny (podobně jako ve Věřte nevěřte). Úvody epizod mě vždy bavily a jsou skvělým krátkým představením a oznámením titulu dané povídky, bohužel samotné příběhy jednotlivých epizod kvalitou dosti kolísají a jsou často spíše slabší. Nejlepší příběhy jsou pro mě Hřbitovní krysy, které měly dobrý koncept a svižnější děj, a Pitva, která měla úžasnou "pointu". Naopak nejhorší epizody, u kterých jsem se neuvěřitelně nudil pro mě byly poslední dvě (Prohlídka a Šum křídel), asi si to své publikum najde, ale pro mě to byla v podstatě ztráta času.

plakát

Vidím vás (2022) (seriál) 

Začátek seriálu je slušný, pěkně nahodí několik zvláštních postav a uvedou zápletku, dokonce tu dostaneme rovnou i pár vcelku mrazivých scén. Ovšem po pár epizodách začne seriál upadat, motáme se pořád v tom samém, žádná další mrazivější scéna už se neobjeví - krom krátké pasáže v poslední epizodě (jinak jediné zbytky temnější atmosféry tam navozuje hlas čtoucí dopisy) a přišlo mi to ke konci až takové překombinované. Bohužel jsme nakonec ani nedostali odhalení toho, kdo za tím je, což bylo celkem zklamání vzhledem k slabší druhé části a navíc to byla věc, která mě nejvíce držela u toho, abych to co nejdříve dokoukal (jsou seriály, kde miluji otevřený konec - tady tomu tak ale rozhodně není).

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Kung Fu Panda 4 je vcelku fajn filmové pokračování této série, ale... Ještě před uvedením do kin a prvními recenzemi jsem věřil, že čtvrtý díl Pandy by mohl být opravdu skvělý, čemuž nasvědčovaly i všelijaké teasery, nicméně po uvedení do kin dostal film studenou sprchu od recenzentů a moje naděje dosti opadly. Film jsem tedy už "naštěstí" sledoval vědom si recenzí a nečekal jsem zázraky. Nakonec si myslím, že to nedopadlo nijak špatně - film je svižný, hlavní dvojice hrdinů tu funguje, vtipy jsou OK - i když částmi až dost dětské - obecně je to více v dětském duchu, což je trochu v rozporu s předchozími díly, ale i tak jsem se nenudil. Celkově si myslím, že se jedná o dobré pokračování, jen předchozí díly byly prostě lepší ať už hlubším příběhem, tak akcí, tak propracovanějšími postavami - Chameleonka byla nutno dodat zatím nejhorší hlavní záporák. Co mě ve finále nejvíce štve je reklamní kampaň, kterou jsem zrovna u tohoto filmu vcelku sledoval a připadám si, že trochu vodila za nos a teasovala zajímavější dění - hlavně lákání na staré záporáky byla asi největší "podpásovka" - jejich role totiž byla opravdu mizivá.

plakát

X-Men '97 (2024) (seriál) 

X-Men '97 je skvělou poctou starším superhrdinským seriálům a je jedním z těch lepších projektů aktuální Marvel éry. O X-Menech jsem toho nikdy tolik nevěděl (pouze základy, znal pár postav – trochu více Wolverina, ale to je tak vše), jejich sága mě spíše minula a bohužel jsem se ani nedostal k tomu, abych zhlédl původní seriál, než jsem šel na tento, nicméně i tak jsem si X-Men '97 užil a věřím, že fanoušci X-Menů si seriál užili ještě více. Co chci ohromně pochválit je vizuál (animace) seriálu, který mi celou dobu evokoval „starou dobu“ a věřím, že to tak v tomto směru pěkně navázalo na původní seriál, zároveň se mi do paměti vrylo intro, které se drobně měnilo téměř každou epizodu a které bylo společně s ikonickou hudbou skvělé. Příběh byl fajn, částmi trochu lepší – částmi trochu horší, ale rozhodně jsem se nenudil a postavy tu fungovali – zvláště pak Magneto.

plakát

Legenda Korry (2012) (seriál) 

Seriál Avatar: Legenda Korry přinesl světu Avatara zcela nový směr příběhu, nové postavy a samozřejmě změnu doby – a ačkoliv to pro mě zpočátku nefungovalo tolik jako „původní“ Avatar s Aangem, tak nakonec si mě seriál opravdu získal a já jsem z něho nadšený! Seriál hned na začátku představil vcelku moderní město Republic City v jakési době revoluce a já se hodně bál, že to už v Avatarovi nebude tolik fungovat a že Avatar (a živelní mistři) spíše patří do té doby bez tolika moderních vymožeností, v čemž mě prvních několik epizod spíše utvrzovalo, naštěstí si to (podobně jako v seriálu Ninjago) časem sedlo a příběh i v této době fungoval skvěle. Zásadně mě překvapilo, že Korra nebude mít jednu velkou zápletku, ale namísto toho dostala 4 menší, což však beru za zajímavou změnu a velice se mi líbí, že tvůrci v tomto směru zvolili odlišný styl vyprávění, a přitom na sebe jednotlivé sezóny výborně navázali. Z postav mě pak na začátku příběhu zaujala pouze Korra, ale postupně si mě získali i další členové týmu a ve finále se mi s nimi opravdu nechtělo loučit. Co se týče postav z předešlého seriálu, tak bylo fajn, že je tvůrci zakomponovali, i když jsem si na druhou stranu říkal, že je smutné vidět „své hrdiny“ takhle staré, záporáci pak byly pro každou sezónu OK – jsem rád, že každý z nich měl nějaký charakter a motiv. Ve finále se mi opravdu líbí, jak tvůrci navázali na původní seriál, ale přitom seriál funguje i sám o sobě a zásadně rozšiřuje poznatky o světě Avatara, příběh a postavy jsou povedené a já vlastně na konci už zase nemám slov… Je to úžasný seriál!

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

První díl Scary Movie byl skvělý, další 3 byly už nic extra - strašně "přepálené" parodie a od pátého dílu jsem nečekal nic jiného, avšak mě mile překvapil a doručil vcelku povedenou parodii na několik filmů a dokázal udržet rozumnou příběhovou kostru. Opravdu se divím, že tu má nejhorší hodnocení ze všech filmů této série - pro mě je druhý nejlepší. Vtipy tu nejsou nutně každou sekundu a nejedou se tolik "na sílu" jako v přechozích dílech, ale když tu jsou tak většinou vcelku fungují - v předchozích dílech často byla hromada vtipů v krátké chvíli, ale absolutně nefungovaly. Navíc musím pochválit, že vtipy se tu vlastně soudržně jedou od začátku do konce, v parodiích to je totiž často tak, že na začátku "vytřískají" všechny dobré vtipy a zbytek filmu je víceméně o ničem. Celkově to od začátku do konce funguje, má to rozumný příběh, fajn vtipy po celou dobu a užil jsem si odkazy na filmy, které parodovali.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Poslední Jurský svět lákal slušně zpracovaným trailerem a návratem starých postav, ale to co nakonec představili v kinech je hrůza. Téměř celou stopáž, která je tu opravdu výživná, jsem se nudil. Vlastně ani netuším, co k tomu příběhu napsat, prostě tu existuje, má zápletku a celkem i hlavu a patu, ale není to nic extra, vůbec nic navíc - nejlepší dějovou linku tu má asi Maisie. Jediné plus, které jim mohu připsat je, že do filmu vybrali Giganotosaura, což je můj oblíbený dinosaurus, i když tam byl stejně jen na chvíli a vlastně tam neměl vůbec zajímavou úlohu, obecně dinosauři tu byli extrémně upozadění mi přišlo (v tom významu, že v příběhu byly jen pro bezduchou akci, bez nějakého příběhového smyslu), což by mi osobně dokonce ani moc nevadilo, bohužel celý příběh byl prostě skoro o ničem. Je trochu škoda kam až to došlo s některými blockbustery, tady jsem si připadal prostě jak u sledování posledního Ant-Mana - NUDA NUDA NUDA!

plakát

Yellowstone - Rozbřesk (2018) (epizoda) 

Yellowstone má slušnou atmosféru, stojí na rozumném základu, má dobré intro, dobrou režii a především jsem z něho měl chvílemi pocit jako při sledování skvělého seriálu Fargo. Bohužel tento seriál mě po první epizodě (v době psaní této recenze pak ani po zhlédnutí 3 prvních epizod) rozhodně nezaujal právě tak jako Fargo a celkově jsem na rozpacích jestli od toho mám čekat něco víc nebo ne. Příběh zatím není zas tak zajímavý, jak by mohl být a postavy mě dosud také nějak extra nepřesvědčili.

plakát

Futurama - Série 8 (2023) (série) 

Nejnovější řada Futuramy není to, po čem jsem toužil, ale pořád je to fajn série. Byl jsem neskutečně nadšený, když se oznámil návrat Futuramy po X letech a snad jediné, co mě na tom trochu mrzelo bylo to, že budou „muset“ zasáhnout do toho perfektního konce 7. série. Poté den premiéry konečně přišel a sen se stal skutečností, bohužel nepřišel skvělý CZ dabing (na který jsem až na výjimku u první nové epizody dosud marně čekal, a nakonec mi nezbylo stejně nic jiného než kouknout na originál). Každopádně nová série není špatná, ale rozhodně není tak zářná, jak mohla být a bohužel je to pro mě nejslabší série Futuramy. Začnu pozitivy – postavy mají pořád své typické charaktery, a zvláště se mi pak líbily různé narážky na Zoidberga a Benderovi nemístné poznámky, které neomrzí. Jsem taktéž rád, že se nezapomnělo na řadu starých vedlejších postav. No a teď k negativům nové série, nevím, zda jsem u epizod z Futuramy někdy šel pod 4 hvězdy a tady mě dokonce pár epizod přesvědčilo, abych jim dal 2, což je celkem škoda. Některé epizody hold nebyly téměř vůbec vtipné a zajímavé, vůbec nejnudnější epizoda pak byla ta s nákazou – tam jsem se zasmál snad jednou u Bendrovy nekončící poznámky o vyhubení lidstva (nebo něco v tom smyslu), i když nebyl nakažený. Na druhou stranu se našli i epizody, které pobavili a měli fajn nápad. Celkově to mohlo být lepší, ale jsem i tak rád, že se Futurama vrátila a těším se na další epizody.