Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Či či či... jen pojď blíž, snad se pastí nebojíš?" Kdepak, kočička Mädchen Amick se nebojí (alébrž touží) a ochotně následuje svého spolužáka, krasavce s medovým úsměvem a porcelánově bělostným třistaletým chrupem, klidně i na hřbitov. A všude okolo ty kočky. Spousty koček, přímo celá smečka. Devadesátková horůrková blbina, ale milá a kreativní. Škoda že neviděno tenkrát, dal bych tomu "pac!" i čtyřikrát. DENTISTOVO OKÉNKO: [][] Preventivní půlstoletní prohlídka chrupu zjistila, že:  A) Upírmutr někde udělala výchovnou chybu. Synáček sice sháněl mňamku pro mamku, ale vilného učitele vysál sám a ani jedinou krevní destičku mamince nenechal! B) Praktická upírka, pidly nemaje, vrazí šerifovu zástupci do zad klidně i kukuřici. C) Ideální místo pro ztrátu panenství je samozřejmě hřbitov, zejména má-li miláček kladný vztah k náhrobkům a řídí se heslem "láska prochází žaludkem".  D) Při svém maskování upíři jen lusknou drápy... Tak. A autolakýrníci nebudou mít co žrát. [][] Pobavilo i velké zrcadlo, zlomyslným scenáristou do upíří domácnosti tajně propašované, asi aby návštěvníci dostali férovou šanci prozřít. A rejpal Omnibus aby se měl čemu divit :-). ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Je to spíš béčkový horor, který se zatoulal z 80. let, ale vysoké hodnocení dávám pro vtipnou linku a originální strašidla, které se bojí koček. King není ve filmově tvorbě tak zdatný jako na papíře (i když se snaží drbat do všeho), ale věřím, že se při psaní scénáře dobře pobavil. "Proč nechce akceptovat svou roli oběda?" ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení tohoto filmu není příliš (spíš vůbec) objektivní, neb jsem ho viděl beze zvuku v brzkých ranních hodinách, a to v nonstopu a v družné společnosti, tudíž v stavu podnapilém. Dal bych ruku do ohně za to, že jsem se ještě nikdy u žádného jiného filmu tak strašně nenasmál. Film je totiž tak hloupý, že se prostě musíte smát a divíte se, že by u toho měl někdo trnout hrůzou. Komické ztvárnění příšer, všudypřítomnost blbých koček; absolutně mě dostalo zabití člověka kukuřičným klasem a kyticí růží. To jsem myslel, že umřu... Sleepwalkery hodnotím jako komedii a pobavili mne opravdu královsky. Nevím, jestli je kdy chci vidět znovu, asi bych si jen zkazil úžasný první dojem... 100% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z mých slabších viděných Kingů, vnímám tenhle nechtěně úsměvný film spíš coby bizarní roztomilost a vzpomínku na rané devadesátky, než vážně míněný horror. Zásluhu na tom má poněkud nešťastné zpracování nešťastného scénáře (snažili se snad tvůrci o odlehčenou horrorovou komedii?) a s tím přímo související teatrální přehrávání všech zúčastněných herců. Jedině borgská královna Krige má chvílemi něco do sebe, ostatní ochotníci spíš tajtrdlíkují, než hrají. Nejhorší pak je Holka Amick, která ani v civilu nevypadá příliš oduševněle, ale tady je její postava za opravdu totální blbku, která v závěru dokonce ani neumí nastartovat auto. A co se sleepwalkerů týče - nedivím se, že matka & syn Sleepwalkerovi nemůžou najít jiné sleepwalkery, protože jestli je jejich chování pro sleepwalkery typické, divím se, že nevymřeli už mnohem dřív. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Zvláštní druh upíra, co saje jen mladé ztepilé panny a bojí se koček? To zní jako neškodné, leč výživné béčko z raných 90' let a také, že ano. Upíří Matka se synem (zároveň milenecká dvojice 🤢) cestuje po USA. Někam se vždy přestěhují, synáček si vyhlédne vhodnou dívčí oběť a pak zase prásknou do bot. Jednak na sebe totiž nechtějí strhnout podezření a také tak činí proto, že se k jejich obydlí stahují všechny kočky z okolí, tudíž jejich barák po čase páchne jako zmoklý cirkus. Jde o opravdu jednoduchou hororovou zábavu, adaptovanou dle knižní novely Stephena Kinga. Místy to zavání komedií a je to celkem napínavé. Dobrým tahem je i pozvolný přísun ryze hororových prvků a něco, jako budování atmosféry. Než tedy dojde na první salvu krve a nějaký ten teror, uběhne značná část stopáže. Díky tomu má první polovina filmu celkem dobrou, zlověstnou atmosféru. Nicméně logiku, bych tu nehledal. Černý humor je ucházející, krvavé efekty solidní a závěrečné obléhání baráku dokonce velmi dobré. Jo a Stephen King tu má super cameo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Variety nazval film „idiotským hororovým kotlom“. (Arsenal83)
  • Každú chvíľu je možné vo filme zhliadnuť vrcholky kalifornských hôr. Ale dej filmu je situovaný do Indiany, ktorá je jedným z najrovinatejších štátov USA. (beso74)

Reklama

Reklama