Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, líbivé, rozněžnělé, vztahové, sedmidenní. Trošku pohoda, trošku slzičky, trošku smích, hromada silných řečí. Ale proč ne. Každý se občas potřebuje rozněžnit nad rodinným filmem. Špatné to nebylo, Jason to táhne za všechny, natočeno jednoduše a lehce. Nehledejte žádná větší moudra. ..a co bude dál.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesty do Maine jsou nevyzpitatelné... O něco komediálnější verze August: Osage County, přesto ale překvapivě koukatelná a zajímavá a i přes určitou otevřenost i civilní spíše Drama / Komedie. Drama s kapkou komedie a romance, kdy všichni, nejen Jason, dostanou svůj komplikovaný život. Překvapením zase Bateman, protože nemusí být třeskutě vtipný aby dobře zahrál. Jen tak dál a nezapadne (aneb Adam Sandler by si mohl vzít příklad). ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film Shawna Levyho, což ale neznamená, že je to dobrej film. Pouze ucházející. Z herců stojí za zmínku Jason Bateman (kterýho jinak vůbec nemám rád) a Tina Feyová. Jane Fondová je trestuhodně upozaděná, podobně jako Rose Byrneová. Je to solidni oddechovka, která by mohla bejt v rukou někoho schopnějšího mnohem, mnohem lepší. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

"Rejžo, není to dost vtipné." "Přidejte tam scénu, jak batole rozhazuje obsah nočníku." Jako vztahovka normálních lidí však funguje. Nedozvíme se sice, že můj tata není můj tata, jako v podobném snímku s Meryl Streep, což vůbec nevadí. Hlavní poselství taky není provařené "utíkej za svým srdcem, včera bylo pozdě", ale apel na dospění a zodpovědnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedno běžně neběžné setkání u rodinného oběda, jehož součástí je kvanta zajímavých herců. Hlavně Jason Bateman a Rose Byrne mi dělali vysloveně radost. A to hlavně proto, že je mám ve filmech moc rád. Nicméně i ostatní herce bylo zajímavé sledovat. Osobně si myslím, že by bylo i docela hezký se k takovému obědu přichomejtnout. Nechal bych si ve fotolabu vyvolat tunu fotek a pak bych tam žadonil o podpisy s věnovačkou. Myslím si totiž, že bych tam v tu ránu vyvolal víc rozpačitých emocí, než jsem měl po shlédnutí tohoto nezáživného filmu. A že jich bylo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno