Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přežít se to dá. Bylo jen otázkou času kdy si Samuel zahraje i Amerického prezidenta, protože už snad hrál opravdu všechno a všude. Jenže narozdíl od jiných aktivních herců (Cage, Lundgren, Van Damme nebo Seagal), je Jackson tím člověkem, který dokáže i takhle sračkový materiál (Big Game) dostal jen svou přítomností do lepšího hodnocení. Celý film je blbina na entou, ale mě to ani nějak nevadilo. Prostě normální zábavné béčko. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po přečtení anotace jsem usoudil, že tenhle film bude vrcholná megasračka a ani Samuel L. to nezachrání. Ale chystám se v létě na nejzazší sever matičky Evropy, a tak jsem se chtěl v rámci těšení se na cestu pokochat aspoň nějakými těmi laponskými lokacemi. A jak to dopadlo? Film mě nakonec kupodivu docela slušně pobavil, protože jsem rychle pochopil, že se jedná o jemně žertovnou nadsázku ve stylu dnes tolik populárních osmdesátkových revivalů. Malý mongoloidní lovec je tak příšerný až je vlastně skvělý a Samuelova roztomilá kreace negerského Mistera Presidenta je skvostná, věřím že si natáčení báječně užil. Ale na druhou stranu už při podezřele neseverských záběrech úvodních titulků jsem znechuceně zjistil, že se film nenatáčel v Laponsku nýbrž v Bavorsku. So eine Sauerei! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidní zklamání. Místo zábavného guilty plesuare zde totiž dostáváme blbinu, která se (i když tak trochu záměrně) bere až nečekaně vážně. A bohužel to příliš nefunguje. Interakce mezi hláškujícím Jacksonem a cool klukem jsou fajn a Ray Stevenson je zatraceně cool. Jenže to je na film s minimem akce a neskutečně wtf koncem bohužel málo. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8,5miliónaTržby USA $24,572Tržby Celosvetovo $5,102,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $490,928 //počet predaných kusov 35,110Tržby za predaj DVD v USA $704,077 //počet predaných kusov 57,382║ nevyužilo to svoj načrtnutý potenciál v plnom rozsahu ale aj tak celkom slušné béčko, ktoré aspoň miestami troška bavilo /50%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Raketa byla čínská, posádka letadla americká, skupina teroristů od prachatého šejka, krajina finská. Letadlo prezidenta Spojených států padá do nehostinné divočiny, on v záchranném modulu přežívá, aby pochopil, že tady nešlo o technickou závadu. A že mu pomůže snad jen na jelena nadržený kluk s lukem a bravurní angličtinou, zatímco v Ústředí Pentagonu pronášejí neuvěřitelné žvásty, že se pánové jako Jim Broadbent musí stydět. Ahoj, jmenuju se Samuel L. Jackson a v posledních letech střídám vedlejší role v blockbusterech a prokládám to hlavními rolemi v totálních průšvizích. Tentokrát znovu překročil tolerovanou mez a nepochopil (stejně jako ta tvůrčí banda neumětelů okolo), že i béčkové filmy mají své limity. Nadhled tu nikdo neprojevil, režie je nudná, akce pitomá, napětí nulové. Zatímco Renny Harlin, který s Jacksonem spolupracoval hned dvakrát, byl finským akčním specialistou devadesátých let, Jalmari Helander by se měl raději rychle vrátit k televizním reklamám. A ten dovětek s viceprezidentem měl znamenat co? Že se dočkáme dvojky? Těšil jsem se, teď jsem naštvanej.. Bože.. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)
  • Heslo k otevření záchranného modulu je „1492“. 12. října 1492 objevil Kryštof Kolumbus Ameriku. Jde tedy o odkaz na tuto událost. (Illuminare)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama