Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já jsem předlohu nečetla a tak nemohu hodnotit, jak moc se od sebe tato dvě díla liší. Dobré to bylo! Líbil se mi jak svět fantazie, tak i dobře odvedená práce všech zúčastněných. Normálně jsem celou dobu přemýšlela, odkud já toho Černovouse vlastně znám! Ten obličej mi je tak povědomý! Ty oči tak známé! Wolverin zde byl prostě úžasně k nepoznání, ale fajný. Typický Brit Adeel si zde zahrál roztomilou roli dobráckého, avšak lehce ovládnutelného troubu. Nicméně mám pocit, že už jsem ho v podobné roli někde viděla, jen si vzpomenout kde. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Pan" je první příběh o Petru Panovi, který jsem viděla celý. Vím o existenci dalších filmů (minimálně o těch s Isaacem, Hoffmanem a o Disneyovce), vím i o knižní sérii a o divadelních hrách, ale jak říkám, Země Nezemě je pro mě jednou velkou neznámou. (Proto jsem se po přečtení zdejších nelichotivých komentářů rozhodla vyhledat, jak moc byl původní námět pozměněn, ale najít něco víc než "příběh o chlapci, který nechtěl vyrůst", je takřka nadlidský úkol, takže na to kašlu a budu hodnotit čistě na základě "Pana" jako takového.) Pro dětské fantasy filmy mám již od malička slabost, ne každé ale působí kouzelně. "Pan" však tímto nedostatkem rozhodně netrpí; i přes 100x viděný příběh dokáže chytnout za srdce (viz závěrečný střet ve vílím Úlu), vizuální stránka je překrásná, stejně tak hudba Johna Powella a průser nepředstavuje ani herecké obsazení (snad jen unylá Rooney Mara, ale když už nic jiného, funguje alespoň chemie mezi ní a Hookem). Líbí se mi také nápad s prequelovým pojetím (Hook), akorát mě mrzí, že ho nejspíš nikdy neuvidíme dotažený.:-( ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co bych kecal - chtěl jsem jen a pouze vidět, jak v tomhle filmu vypadá Rooney Mara, takže jsem ho jen a pouze proklikal po "jejích" scénách. A možná se teď tedy nějaký šťoural zeptá: "A můžeš hodnotit film, kterým ses jen proklikával kvůli jedné babě jako tupé hovado?" A já odpovídám: Ano, můžu, úplně hravě. Otázka ovšem zní, jestli film pro děti hodnotit jako dospělý, nebo dětskýma očima. No... Vizuál je samozřejmě bombastický a impozantní a jako ca desetiletý bych z něho byl jistě u vytržení. Ale zároveň si vzpomínám i na to, že už jako dítě jsem (možná paradoxně) nesnášel filmy o dětských hrdinech, zvlášť když se tvářili jako uvědomělí pionýrští šprti a mluvili nesnesitelně afektovaně. A taky jsem nesnášel, když se v dobrodružném filmu řešila nějaká love story, protože pak šel celý příběh okamžitě do hajzlu. Takže i když se mi Rooney Mara moc líbila, hážu tuhle shitpohádku bez lítosti do koše a vzápětí ještě vysypávám koš, abych se toho "špílbergovského" svinstva zbavil úplně a definitivně. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Normálně podobné filmy nevyhledávám, ale stačilo si poslechnout cover na Nirvanu, který mi doporučil YT algoritmus a hned jsem snímek začal stahovat. Bohužel ale musím říct, že ona písnička je na filmu to nejlepší, jinak je to spatlanina se špatnými hereckými výkony (ani jedna postava není sympatická. Hugh se sice snaží, ale Černovouse jsem mu nevěřil), přehnanými CGI efekty a klišovitým příběhem, který se točí kolem proroctví. Film se víceméně veze na vlně toho, že se začaly tvořit adaptace nebo prequely známých fantasy děl, načež téměř všechny tyto filmy propadly. A nedivím se, když si na nich nedali záležet a jde jenom o extravagantní přehlídky bez špetky duše a něčeho, co by diváky u díla udrželo. Naprosto úžasný cover si poslechnu ještě mnohokrát, ale na film se už v životě znovu nepodívám. Hodnocení: 20 % ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)
  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)

Reklama

Reklama