Reklama

Reklama

86. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 86th Annual Academy Awards (více)
Rozhovor 1
Publicistický
USA, 2014, 175 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Ellen DeGeneres (moderátor), Anne Hathaway, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, Jim Carrey, Kerry Washington (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po šestaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2013. Tím okamžikem bude pondělí 3. března v jednu hodinu ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21:00 možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Rozhovor 1

Recenze (101)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svou nezajímavostí poněkud ubíjející, ale alespoň to pořádně představuje nominované filmy, přebírající nevypadají, že se nudí, nebo je nutnost promluvit před publikem obtěžuje a vůbec to vše na to, o jaký jde kolos, působí překvapivě lehce. Za to palec nahoru. Pořád je to ale moc dlouhé a výsledky moc nudné. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už od prvního rádoby vtípku Ellen DeGeneres v subjektivně asi hodinovém úvodním monologu mi bylo jasné, že s moderátorkou se asi nestrefíme do podobného stylu humoru. A bohužel bylo ještě hůř. Trapné Elleniny skeče korunoval nepovedený running gag s pizzou, předávající byli nezajímavý nebo působili strašně znuděně a celému ospalému přenosu chybělo jakési stěžejní téma či rozpoznatelný ksicht. Jedna boží fotka bourající Twitter, uvolněný Spacey a solidní hudební čísla už bohužel tento asi nejnudnější ceremoniál posledních pěti let nezachrání. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Viac ako samotné zábavné a organizačné omáčky ma samozrejme zaujímajú výsledky poprípade výrazné emocionálne momentky(tiež absentovali...). Už je to dlhší čas, čo udeľovanie cien nemá v mojich očiach skutočnú váhu. Za Gravitáciu super, ale určite nie za hlavný film, adaptovaný scenár, krátky animák a fandil som Leovi (a práve o to viac si ho cením aj keď nevyhral), Sandre a The Hunt (ktorý doplatil na štandardnú akadémiu) Tak to bolo, je a bude. A ocenenie pre celovečerné animáky existuje "až" od nového storočia (ehm...)... ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

od svěžího úvodu se zpočátku zábavnou DeGeneres, hromadným focením, tweetováním a objednávkou pizzy k uspávajícím songům, nudným kecům předávajících a až na pár výjimek (např. McConaughey) stejně tak nudným děkovačkám.. takže nakonec pád do vod průměru.. P.S.: k Matthewovi mi jen moc nesedělo těch pár slov o bohu, mj. i vzhledem k jeho postavě realisty-pesimisty z True Detective.. ale budiž :) ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

"No, Ellen, my víme, že jsi jako vtipná a všechno, ale víš co.. tohle jsou prostě Oscaři. My jako chceme, aby to bylo co nejvíc, jak se říká "cool", ale kdybys to mohla trošku krotit, žádný vysavače a nic moc šílenýho, fakt bychom to ocenili. Víš co, přece jen jsou to Oscaři a chtělo by to nějakou úroveň, rozumíš, úctu a pokoru. Výsledky už máme tam, kde jsme chtěli, tam nebude žádný překvapení, tak drž partu, jo?" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Leonardo DICaprio ani napočtvrté svou nominaci na Oscara neproměnil. (Spiker01)
  • Legendární filmový skladatel John Williams byl v tomto ročníku nominovaný na oscara již po dvaačtyřicáté. Celkem za hudbu získal již 5 Oscarů. (Spiker01)
  • 86. ročník udeľovania Oscarov odmoderovala Ellen DeGeneres. Celebritám v prvých radoch, medzi nimi napríklad Harrisonu Fordovi, rozdávala pizzu a dokonca ich požiadala o spoločnú fotografiu, ktorú jej telefónom zhotovil Bradley Cooper. Hviezdnu momentku moderátorka zavesila na Twitter, pričom vyzvala na jej zdieľanie. Krátko po tom vyšlo najavo, že tým webstránku na chvíľu vyradila z prevádzky, keď jej fotografia za menej ako hodinu od zverejnenia zaznamenala viac než 1,2 milióna "retweetov". Prekonala tak rekord, ktorý dovtedy patril americkému prezidentovi Barackovi Obamovi. Jeho fotografia, ako objíma manželku Michelle po volebnej noci v roku 2012, zaznamenala niečo vyše 780 tisíc zdieľaní. (Sufferer)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama