Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 4
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (117)

carly 

všechny recenze uživatele

boli skvelé. bola som trochu nervózna zo všetkých tých zmien, ale väčšina bola k dobru. famózny bol hlavne Hugh Jackman. to, že vie spievať som vedela, ale jeho dancing skills ma prekvapili. a veľmi príjemne. nápad s yearbookom bol celkom fajn, aj keď trochu random, zato sa mi páčila pocta muzikálom. aj keď v nej bolo trochu moc Beyoncé na môj vkus. to, že presentors dávali viac ako jednu cenu, dalo celej tej záležitosti dobrý rytmus, ktroý trošku zadrhoval pri udeľovaní v hereckých kategóriách. nápad sa mi páči, ale je to dosť ošidná záležitosť. zato jednoznačne odceňujem nápad s prezentáciou scenárov. jediné, čo sa nepodarilo, bolo In Memoriam. live spev bol fajn, ale tam ide predsa o to, aby sme si tých ľudí pripomenuli, tak by sme snáď na nich mali aj vidieť, no nie? ale celkovo musím všetkým zúčastneým zložiť hlbokú poklonu. len tak ďalej ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších Oscarových nocí! Hugh Jackman má charisma na rozdávání! A že ho rozdal! Důstojné připomenutí těch, kteří se loni vydali do hvězdného nebe, odkud není návratu. Závěrečná Newmanova scéna z "Kočky na rozpálené plechové střeše" vehnala nejenom mě slzy do očí. Vtipné vložky s představením loňské filmové produkce se povedly - obzvlášť představení komedií duem, vlastně ve finále triem Francem, Rogenem a Kaminskim. Vrcholem pro mě bylo hudební číslo složené ze slavných muzikálových melodií no a samozřejmě předání In Memoriam "Jokerovi" Ledgerovi. Výborným tahem scénaristů večera byla pětice v minulosti Oscarem obdarovaných herců, kteří předávali zlatého plešouna dalšímu svému hereckému kolegovi. Nenuceně upřímné. Zklamáním naopak představení nominovaných písní a Goldie Hawn (její vizážista by měl letět na hodinu, né na minutu). A ocenění samotné? No...P.S. Tak mě napadá, s čím přijdou naši scénaristé na "Českých lvech"? Bude to opět snůška rádobyhumoru a trapných póz anebo konečně večer na úrovni s gracií a stylem? Nevím, jestli najdu odvahu se podívat... ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Myslim, že nejsem sám, když řeknu, že jsem se mimo pár chvil s Jackmanem parádně nudil. Další věc, kterou musím "pošpinit" je práce kameramanů a režie, v tomto směru. Nejen, že málem prošvihli některé vtipné okamžiky na pódiu (viz např. Stiller), ale díky nim jsem si nemohl vychutnat například klip "In memoriam", zda lze takovou věc vychutnat. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Oscarový přenos. Dojmy? Ale jo, šlo to, jenže loňská stávka scénaristů nám potvrdila, že méně je někdy více. HUGH JE BOŽAN! Škoda, že ho potom uklidili do pozadí. Nejlepší byl potom asi Apatowův sestřih. Jinak docela zklamání, vedené Hudbou a Písní, následované Milkem, neoceněním Mickeyho Rourka, atd... Jistě, že si to příští rok dám zase, ale doufám, že to bude lepší, navíc když si Akademie otestovala Hugha, tak doufám že ho tam kdyžtak prcne častěji. Podle mě nezklamal, a na jeho INTRO se bude vzpomínat ještě dlouhá léta. PS.: TrueBlood maximálně zklamalo. Loňská Californication byla o mnohem lepší ()

Bennyman 

všechny recenze uživatele

Dobře provedená show v podání Hugha Jackmana. Jinak s udělením oscaru už to tak dobře nevidím. Určitě mi v nominacích chybělo Gran Torino možná i Dark Knight by se tam vlezl. 100%ně vím, že Slumdog milionaire byl přeceněn. 8 oscarů je nadpříliš. Řekl bych, že Akademie se nechala trošičku unést. A podle mého názoru si Mickey Rourke sošku zasloužil víc než Sean Penn. ()

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)

Reklama

Reklama