Reklama

Reklama

The 87th Annual Academy Awards

(pořad)
Publicistický
USA, 2015, 176 min

Režie:

Hamish Hamilton

Scénář:

Liz Feldman, Dave Boone

Účinkují:

Neil Patrick Harris (moderátor), Rosamund Pike, Bradley Cooper, Emma Stone, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Keira Knightley, Felicity Jones (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sledujte naživo 87. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. (TV Doma)

Recenze (66)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Na to, že to uváděl borec jako Neil Patrick Harris, to byl dost nezáživný večer, s minimem vtipů a skečů (skeč parodující nejlepší scénu z Birdmana budiž výjimkou) a maximem nudných pěveckých vystoupení pro americké bydlenky (píseň z Lega budiž snesitelnou výjimkou). Tímto děkuji grupě ETTV za kvalitní rip připravený již v 7:00 ráno, ve kterém jsem mohl písničky a děkovačky pohodlně přeskakovat. S výsledky celkem spokojenost, ale rád bych se někdy dočkal doby, kdy cenu za animák vyhraje nějaký film bez velkého studia za zády. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Během písně Awesome jsem čekala kdy na scénu vtančí i Barney, během proslovu Patricie Arquette jsem nechápala za co že to utlačovaná Meryl Streep skandovala (asi jak řekl Jared, za to že je každoročně nominovaná ze zákona). Američané se opětovně poplácali po ramenou, že jim Sniper tolik vydělává a během děkovné řeči z písně Selma si Oprah uvědomila, že je černá a celý život tím byla poznamená. Slabý podprůměr jak show tak ocenění. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris mi nakonec jako moderátor sedl, i když jsem mu moc nevěřil. Vtipy s Travoltou, v trenkách a další, pořádně útočné, se mi zamlouvali a bavil jsem se. Skvělá vystoupení večer kořenila no a nakonec nechyběla ani přehlídka hvězd a ceny, které měl v několika případech dostat "Boyhood", ale tak člověk nemůže chtít moc. Aspoň že ten "Whiplash" si něco odnesl. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Letošním filmový rok zakončený, tak nějak symbolicky předáváním slavného plešouna jde hodnotit veskrze pozitivně pokud odhlédneme od celkem rutinní a ničím nepřekvapujícím ceremoniálem, a bude nás zajímat především kvalita nominovaných filmů, jelikož v tomto aspektu letos akademie výrazně potěšila a i většina filmů z oskarového období překonala kvalitou díla posledních let z tohoto období. Nejvíce cen si rozdělili Grand Hotel Budapest a Birdman a můžeme říci, že celkem zaslouženě, stejně jako ostatní výherci jednotlivých oceněních. Bez větších překvapení, ale o to zaslouženější ocenění. Co se týče ceremoniálu, tak Neil Patrick Harris je výborná volba, bohužel po výborném nástupu jde kvalita a atraktivnost show výrazně dolů. Objevilo se sice pár zajímavých momentů ( ukecaný tvůrce Idy, Travolta vs Idina Menzel nebo Iňarritovo poselství), ale celkově monumentální 3 hodinová podívaná docela nudila. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Moderátor (tentokrát vypadal slibně - NPH vypadá dobře, padne mu oblek a jeho humor má říz jako celá stránka nejlepších bonmotů Oscara Wilda pokapaná citrónem a vražená někomu do oka) bohužel dostal snad ještě méně prostoru než bylo zvykem (a to si na to stěžuju pravidelně). Hudební čísla ve stylu "nudný a blbější" (snad jen píseň ze Selma se povedla, z Lega se mi chtělo brejt, brečet a blejt zároveň), sentimentu na rozdávání... ovšem bez amerického mozku nekompatibilní. Humoru pomálu,ale pár povedených narážek se přeci jen dostavilo (Travolta, přehrání scény z Birdmana). Vítězství Birdmana jsem čekal, ačkoliv to je dle mého jeden z nejslabších filmů z kolekce "by Iñárritu", potěšily ceny pro Grandhotel Budapest, i když jen "doplňkové" a herci také celkem rozumně zvoleni. Proslovy radši přeskočit... Patricia Arquette totálně mimo, asi se snažila napodobit Clooneyho z roku 2006, ale nepovedlo se. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve Spojených státech se na přenos dívalo pouze okolo 37,2 milionu diváků, což činí tento ceremoniál nejméně sledovaným od 81. ročníku v roce 2009. (Gypaetus)
  • Ceremoniál byl kritizován za nízkou etnickou rozmanitost nominovaných umělců. Na to presidentka Akademie Cheryl Boone Isaacs odpověděla: "V posledních dvou letech jsme učinili největší kroky v historii, abychom se stali více diverzifikovanou a otevřenou organizací přijímáním nových členů a zakládáním nových členských kategorií. A osobně bych velmi ráda viděla a těším se až uvidím větší kulturní diverzitu mezi všemi nominovanými ve všech kategoriích." (Gypaetus)

Reklama

Reklama